REISEEKSPERTER: Charlotte Gogstad, talsperson for reiseoperatøren Expedia Norge, og Camilla Moe Bogen, markedssjef for Momondo Norge, har flere alternative forslag til destinasjoner utenom det vanlige.

REISEEKSPERTER: Charlotte Gogstad, talsperson for reiseoperatøren Expedia Norge, og Camilla Moe Bogen, markedssjef for Momondo Norge, har flere alternative forslag til destinasjoner utenom det vanlige. © Reiseoperatørene.

FAVORITT: - I en undersøkelse vi utførte tidligere i år, oppgir 69 prosent av oss storby blant favorittene når vi skal på ferie, sier Camilla Moe Bogen, markedssjef for Momondo Norge.

FAVORITT: - I en undersøkelse vi utførte tidligere i år, oppgir 69 prosent av oss storby blant favorittene når vi skal på ferie, sier Camilla Moe Bogen, markedssjef for Momondo Norge. © Momondo.

Det er ingen tvil om at nordmenn er et reiseivrig folkeslag; mer tid og mer penger gjør at vi tar oss råd til å stikke en svipptur til naboland, sydenland og gjerne over Atlanteren for en langhelg.

Denne høsten er intet unntak.

I følge Charlotte Gogstad, talsperson for reiseoperatøren Expedia Norge, har mange av oss allerede høstens storbyferie klar.

- Høsten er høysesong for storbyferie, da man ikke har noen lengre ferie og ofte tar man da en dag eller to fri i stedet, sier Gogstad til Kvinneguiden.

Mest populære

Gogstad kan også fortelle at London er nordmenns favoritt-storby.

Byen ligger nesten alltid på listen over toppdestinasjoner.

- Det er kort reisevei og mye å oppleve for alle typer reisende her. Samtidig er det noe nytt å oppleve fra sesong til sesong, med et stort tilbud innen kunst, kultur, musikk og shopping, sier Gogstad til Kvinneguiden.

I tillegg har New York blitt mer tilgjengelig gjennom lavere priser og direkteruter, og har raskt seilt opp som en stor favoritt året rundt.

Gogstad mener at Barcelona er en fin destinasjon nå siden varmen holder seg litt lengre utover høsten.

Samtidig slår hun et slag for Berlin;

- Det er gått 20 år siden muren falt, og Berlin er nå en av Europas mest spennende og annerledes storbydestinasjoner med et rikt og mangfoldig kulturliv, sier Gogstad.

Ellers er klassikere som Roma, Paris, Praha og København også populære.

Nye alternativ

Også Camilla Moe Bogen, markedssjef for Momondo Norge, holder en knapp på New York og London som nordmenns reisefavoritter i høst.

- Til reiser fra 1. september til 30. november søker nordmenn flest seg til New York, Bangkok, Barcelona og London, viser våre tall. I en undersøkelse vi utførte tidligere i år, oppgir 69 prosent av oss storby blant favorittene når vi skal på ferie, sier Moe Bogen til Kvinneguiden.

Om du likevel ønsker å styre unna de "kommersielle" storbyferiene, finnes mange, nye alternativer du kan teste ut.

Kikk i listen under, eller klikk på bildeserien øverst og få reiseekspertenes alternative reisetips for høsten:

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!