Vi nordmenn elsker å reise, og en kombinasjon av bilige flybilletter og romslig økonomi gjør at vi reiser mer, lengre og oftere enn noen gang før. Sydenturer er fortsatt en av de aller mest populære ferieformene, men flere og flere har også lagt sin elsk på storbyferien, hvor man på en langhelg kan nyte både shopping, mat, kultur og ikke minst lekre hotellopplevelser.

- Storbyferier er stadig mer populært, bekrefter Hotels.com i Norge.

- Mange synes for eksempel det er ekstra stas å shoppe i utlandet, og Europa bugner av byer med flotte muligheter for dette.

Storbyer som London, Paris og Barcelona har lenge vært populære reisemål - og vil nok fortsette å være det også i fremtiden. Men det finnes også ifølge nettavisen Huffington Post en hel haug med andre byer i umiddelbar nærhet til oss som absolutt er verdt et besøk, og som vil kunne gi deg alt du drømmer om av matopplevelser, motekupp og fantastisk arkitektur og kultur.

Den amerikanske reiselivsgiganten Cox & Kings og reisemagasinet Condé Nast Traveler tror også mange vil ønske å reise steder som både vil pirre nysgjerrigheten til og imponere andre.

-I den ånden er det selvfølgelig mer spennende å prøve noe nytt, enn å tråkke i de vanlige turistløypene i Vest-Europa, forklarer Cox & Kings i en pressemelding.

- Trenden blir derfor å oppsøke autentiske opplevelser i nye områder.

Så om du er klar for å følge trendene eller bare har lyst til å reise bort en helg uten å treffe på naboen eller noen på jobben, ja da bør du besøke disse byene nå:

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!