"We'll always have Paris."

Det er godt over 70 år siden Bogart sa sin nå ikoniske replikk til Bergman i Casablancas sluttscene, men ordene ringer like sant i dag. Paris blir man aldri ferdig helt med. Og har du først vært på besøk, vil du alltid lengte tilbake.

Kjærlighetens by er gammel, men også alltid ny, og overrasker stadig. Brosteinslagte gater fra Middelalderen, konstant trafikk-kaos, arkitektur som er like vakker i dag som da den var ny for hundrevis av år siden, siste skrik på motefronten og måltider du alltid vil huske.

Og jo da, Paris er full av monumenter og severdigheter som man bare må få med seg, men minst like spennende er byen på gatenivå.

Hverdagens og innbyggernes Paris, som ligger på gatehjørner, på travle frokostkafeer, i butikkene, langs elven og i de grønne parkene, er spennende, "tres chic" og syder av travelt byliv.

Eiffeltårnet ble bygget i 1889 og er 324 meter høyt.

VERDENS MEST POPULÆRE BY: Paris er den mest populære turistdestinasjonen i verden, med over 30 millioner besøkende i året. © FOTO: Paris.fr

Les hele saken

Det er nå sommeren begynner!

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!