Sydney er en by som er så strålende at du føler nesten at du må ta på deg solbriller bare av å være her. Harbour Bridge, Operahuset, de kritthvite strendene, grønne parker og bak alt: Det glitrende blå blå Stillehavet, her er en by som treffer deg midt i solar plexus.

Og det er ikke bare det åpenbare, som solskinn, surf og strender som lokker turister "down under" og til Sydney. Her er en by som også har både aktiviteter for hele familien, shopping i verdensklasse, fantastisk mat og spennende kultur å by på. For å nevne noe. Pluss på koalaer du kan klappe, gåturer du aldri kommer til å glemme og den en stemning som får deg til å senke skuldrene nesten før du har landet, det er ikke rart at alle vil til Sydney.

Sol og surf

For de aller fleste som besøker Sydney for første gang - spesielt om du gjør dette i sommerhalvåret - så er det to ting som gjelder umiddelbart: Solen og strendene. Både fordi at du ikke kan unngå dette på noen måte når du befinner deg her, men også fordi at solskinn, strandliv og surfing er så tett knyttet opp til det bildet de aller fleste av oss har av Sydney før vi engang har landet. Er man her, må man på stranden. Sånn er det bare.

Men Sydney har også mer å by på, og er en by du garantert kommer til å falle for, både med øyet og hjertet.

Her er det du må se om du reiser til Sydney.

HISTORISK: Området The Rocks er den eldste delen av Sydney, og hjem til mange gamle og hyggelige puber, museer og utstillinger. © FOTO: Sydney.com

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!