Det er mange av oss som vender nesen mot sør når ferien står for døren. For selv om værgudene hjemme spiller på lag, ja så er det noe med å reise bort for å oppleve en enda varmere sol, garantert sommer og deilige hvite strender.

Svært mange gjør som i fjor og året før det - og året før det - og satser på chartertur til feriefavoritter som blant annet Hellas, Spania og Tyrkia.

Her vet man hva man får, har muligheten til å kjøpe både brunost og kaviar på det lokale supermarkedet og kan forhøre seg med guider som snakker flytende skandinavisk om hvor bussen til byen går fra og når man må sjekke ut for å rekke flyet hjem.

Hippe feriemål

Men om du kan tenke deg en ferie hvor du ikke trenger å løpe på verken naboen eller Kjersti fra jobben, og menyene ikke har bilder og er oversatt til skandinavisk, ja da trenger du ikke fortvile.

Det finnes nemlig ifølge ekspertene en hel haug med steder du kan reise som har både sol, sommer og sandstrender å by på, men som slett ikke har gjort seg fortjent til verken harry-stempel eller innrykk av fulle briter på ferie.

- Gi meg en hengekøye og sand, og jeg er lykkelig, forklarer daglig leder hos reisenettstedet BeachTomato.com, Kirsty Hathaway, til Kvinneguiden.

- Det er ren eskapisme. Og det finnes så utrolig mange flotte strender rundt omkring, at det er alltid facinerende for meg at mange aldri våger seg til andre steder enn de klassiske charter-destinasjonene.

Den amerikanske reiselivsgiganten Cox & Kings og reisemagasinet Condé Nast Traveler tror også mange vil ønske å reise steder som både vil pirre nysgjerrigheten til og imponere andre.

-I den ånden er det selvfølgelig mer spennende å prøve noe nytt, enn å tråkke i de vanlige turistløypene i Vest-Europa, forklarer Cox & Kings i en pressemelding.

- Trenden blir derfor å oppsøke autentiske opplevelser i nye områder.

Her er noen destinasjonene de hippe nå satser på for årets input av sol, sand og sommer:

Les også:

Selv denne slumpen får du ikke med deg inn på flyet

Ikke reis hit om du liker å shoppe i ferien

Har du hørt om "The Florida Feeling"?

Les hele saken

Inger-Lise Kvås, redaksjonsjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!