UKEMENY

Ukemeny fra Italia

Italiensk ukemeny med lasagne og spagetti carbonara...

Sist oppdatert

Denne uken er det duket for italiensk ukemeny!

Det er hele tre enkle pastaretter denne uken. Og er det noe man trenger denne uken er det kjapp og enkel mat. Dresser skal renses, kjoler skal prøves, sølv skal pusses, og en buffé skal planlegges.

- Hm, passer penskoa til guttungen? Hva gjør vi om det regner?

Nei, maten må være enkel denne uka.

Mandag: Pasta med pepper

Den enkleste av alle pastaretter er pasta med pepper. Det er kulere enn det høres ut. Trikset er å kverne pepper rett ned i en tørr stekepanne. Så lar du den gode smaken komme fram. Ha i vann, smør og den allerede koke pastaen før du river over en sjenerøs mengde parmesan.

Tirsdag: Italiensk fiskesuppe

Fiskesuppe på italiensk kan være veldig mye forskjellig. Dette er en nedstrippet variant fra vårt rikholdige arkiv. Løk, hvitløk, paprika og tomater er det viktigste foruten fisken. Et lite tips: Når du bruker persille, bruk massevis! Hakk det fint og dryss over (en med knapt ordforråd ved mitt middagsbord synes det ser ut som jeg spiser "gress").

Onsdag: Pasta med røkelaks

Røkelaks og pasta er en rask vei til suksess. Kok pasta, varm opp crème fraîche i stekepanna og bland inn røkelaks. Server med litt rosépepper og noen sukkererter. Raskt, enkelt og godt.

Torsdag: Carbonara

Den store klassikeren finnes det mange varianter av. Dette er den enkleste jeg vet om. Stek baconet sprøtt (Skal du gjøre det skikkelig, så bruk denne metoden). Ellers er det enkelt: Pisk eggene i en bolle eller en kjele (det viktige er at den tåler varme). Kok pastaen, sil av og ha den straks i bollen med eggene. Vendt godt rundt. Ha i baconet og bruk så mye parmesan som gjør deg lykkelig.

Det er ikke grønnsaker i denne, så jeg lager gjerne en enkel salat til.

Fredag: 17. mai - link til buffet

Denne fredagen er buffeen store dag. Og jeg nøyer meg med å henvise til disse tipsene/huskelista og et knippe utvalgte og populære oppskrifter.

Karbonader

Eggerøre

Gravlaks (lag den 2-3 dager i forveien)

Waldorfsalat

Pavlova

Flere kakeforslag

Lørdag: Lasagna

En sikker vinner er denne lasagnen. Jeg er slett ikke fremmed for å lage noen hvitløkbaguetter å servere til heller.

Søndag: osso buco

Vi avslutter denne uka med skikkelig, myk landing. Osso buco er en nydelig rett som bare blir bedre jo lenger du koker den. Jeg liker å ha bruke plenty med gremolata - da blir den litt friskere.

Med det ønsker jeg alle en riktig, smakfull uke!

 

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 13/05 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også