Eggerøre er ingen kunst når du kan det.=

Eggerøre er ingen kunst når du kan det. © Foto: Crestock

Oppskrift på eggerøre

Slik lager du eggerøre

Du må røre mye for å få det til.

- Det blir aldri noe greie på, sier han.

- Hva da?, spør jeg.

- Jeg får ikke til eggerøren.

- Du må aldri slutte å røre. Det er det viktigste.

Han sliter med det meste på kjøkkenet. Også eggerøre. Så til alle dere som vil ha noen tips til hvordan du får til denne verdensslageren, her er en 6-trinns guide til hvordan du lager eggerøre.

  1. Begynne med å piske eggene sammen. 3-4 egg er passe for én stekepanne. Dersom du liker at eggerøren ikke blir for tørr, så ha i noen spiseskjeer vann, melk eller fløte.
  2. Bland eggene skikkelig godt sammen med en visp eller gaffel. Massen skal bli helt homogen. Ha i salt og pepper – eller andre krydderier om du vil.
  3. Det er best å lage eggerøre med smør, men det går fint med olje (eller en blanding av begge deler). Dersom du har litt bacon (eller baconfett) er det selvsagt også en god idé å bruke. Pass på at hele pannen dekkes før du heller i røren.
  4. Det er ikke nødvendig å bruke høy varme. Medium eller lav varme gjør nytten. Jo lavere temperatur, jo mer kontroll har du (men, det tar lenger tid).
  5. Fortsett å blande og røre i eggene etter at du har dem i stekepannen. Alt som kommer i kontakt med stekepannen vil nå koagulere – så det er viktig at du rører godt om. Det er særlig viktig å skrape løs fra bunnen om det fester seg der.
  6. Så er det den viktige avslutningen: Følg god med og se etter at eggene nesten er ferdig. Den magasinerte varmen i eggene gjør at eggerøren blir perfekt. Når det ikke er noe væskeaktig igjen i pannen har du eggerøren over i en bolle.

Jeg varierer eggerøren med ulike krydder. Mine favoritter er estragon, gressløk og trøffelolje (Jepp. Jålete, men godt). Har du noen forslag til hvordan du liker å pimpe opp eggerøra di? Bruk kommentarfeltet nedenfor!

Les også:

Slik blir baconet sprøtt

En hel ukemeny med billige oppskrifter

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

Åtte fantastiske måter å bruke aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Vet du hvorfor du skal putte vippetangen i bh-en?

Her er skjønnhetstriksene enhver kvinne burde kunne.

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Ender i skilsmisse i 91 prosent av tilfellene

Fire ting som skader parforholdet.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.