FOCACCIA: Det er enkelt. Det er godt. Og det er moro å lage.=

FOCACCIA: Det er enkelt. Det er godt. Og det er moro å lage. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på focaccia

Slik lager du focaccia

Det er antakelig det enkleste brødet. Og det blir godt. Samme hva.

Jeg hadde stor suksess med å lage nan-brød for litt siden (for ikke å snakke om superkakene fra Paris og verdens beste loff...). Bakesuksessene gir mersmak!

Focaccia er det flate brødet som nesten alltid kommer på bordet på italienske restauranter, tv-serier, filmer og måltider.

Det aldri annonsert: "Her, mine damer og herrer, kommer focaccia". Neida. Det bare er der. Noen ganger sammen med litt olje du kan dyppe det i. Som regel har brødet i oppgave å ta av for den verste ulvehungeren. Etter noen munnfuller roer gjestene seg ned og slapper av.

Share

At det deilige brødet ikke har en sentral rolle står i sterk kontrast til det etymologiske opphavet. Ordet focaccia er relatert til fokus eller senter. Det ble nemlig alltid stekt i asken i ildstedet - og det var alltid midt i huset.

Men, focaccia kan også bli til et lite måltid i seg selv. Det jeg pleier å gjøre er å dele det i to (på langs) og legge salami, skinke, ost eller salat imellom.

Jeg liker også å bruke det på grillen. Enten kan man bruke sandwich-varianten og fylle det med ost og skinke, pakke det inn i folie og ha på grillen i noen minutter. (Jeg prøvde med terrine her om dagen - nydelig).

FOCACCIA: Det er enkelt. Det er godt. Og det er moro å lage.=
FOCACCIA: Det er enkelt. Det er godt. Og det er moro å lage. © Foto: Erik Hannemann

Eller: Del det opp, legg det på grillen, gni på hvitløk på den snittsiden og legg på noen ferske tomatskiver. Og så kan man oppleve hvor deilig livet kan være med bare litt brød og vin.

Nedenfor finner du i alle fall grunnoppskriften på dette enkle bondebrødet.

Les også:

Coq au vin har bare én oppskrift som funker

Slik lager du spaghetti carbonara

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

FORRETT MED AVOCADO: Her kommer en forrett med avocado og røkelaks. Se videoen så ser du hvor enkelt det er å lage den!=

Forretten som er like god som den er enkel

Den enkle forretten tar 30 sekunder.

Å SKRELLE EN AVOCADO: Det skal være lett å skrelle en avocado. Se her på dette trikset bare!=

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

- Dette skjer dessverre noen ganger og er helt uakseptabelt!

Ekspertenes råd: 10 ting du aldri skal gjøre som bryllupsgjest.

artikkel bilde

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

artikkel bilde

Testen kan vise grad av depresjon

Får du over tjue poeng, bør du søke hjelp.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?

Vinneren smaker godt, rent og ekte - taperen smaker metall

Vi har testet fire hønsebuljonger og fem typer kyllingfond.