FOCACCIA: Det er enkelt. Det er godt. Og det er moro å lage.=

FOCACCIA: Det er enkelt. Det er godt. Og det er moro å lage. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på focaccia

Slik lager du focaccia

Det er antakelig det enkleste brødet. Og det blir godt. Samme hva.

Jeg hadde stor suksess med å lage nan-brød for litt siden (for ikke å snakke om superkakene fra Paris og verdens beste loff...). Bakesuksessene gir mersmak!

Focaccia er det flate brødet som nesten alltid kommer på bordet på italienske restauranter, tv-serier, filmer og måltider.

Det aldri annonsert: "Her, mine damer og herrer, kommer focaccia". Neida. Det bare er der. Noen ganger sammen med litt olje du kan dyppe det i. Som regel har brødet i oppgave å ta av for den verste ulvehungeren. Etter noen munnfuller roer gjestene seg ned og slapper av.

Share

At det deilige brødet ikke har en sentral rolle står i sterk kontrast til det etymologiske opphavet. Ordet focaccia er relatert til fokus eller senter. Det ble nemlig alltid stekt i asken i ildstedet - og det var alltid midt i huset.

Men, focaccia kan også bli til et lite måltid i seg selv. Det jeg pleier å gjøre er å dele det i to (på langs) og legge salami, skinke, ost eller salat imellom.

Jeg liker også å bruke det på grillen. Enten kan man bruke sandwich-varianten og fylle det med ost og skinke, pakke det inn i folie og ha på grillen i noen minutter. (Jeg prøvde med terrine her om dagen - nydelig).

FOCACCIA: Det er enkelt. Det er godt. Og det er moro å lage.=
FOCACCIA: Det er enkelt. Det er godt. Og det er moro å lage. © Foto: Erik Hannemann

Eller: Del det opp, legg det på grillen, gni på hvitløk på den snittsiden og legg på noen ferske tomatskiver. Og så kan man oppleve hvor deilig livet kan være med bare litt brød og vin.

Nedenfor finner du i alle fall grunnoppskriften på dette enkle bondebrødet.

Les også:

Coq au vin har bare én oppskrift som funker

Slik lager du spaghetti carbonara

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag ny oppskrift

På forsiden av Spise

Se hvordan du lager en påskehare

Endelig: Nå vet vi hvordan påskeharen lages. Se videoen!

OPPSKRIFT PÅ EGGS FLORENTINE: Her kommer den legendariske oppskriften.=

Posjerte egg til frokost?

Du lærer denne kunsten på to minutter. Garantert.

SKILLE EGGEPLOMMER OG EGGEHVITER: Det finnes en smart metode for å skille eggeplommer og eggehviter.=

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

artikkel bilde

Test: Fem får terningkast 1

Vi har testet 14 typer filterkaffe.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Gjett retten!

Her er quizen som lurer deg trill rundt.

Slik blir lammelåret perfekt

Det er enklere enn du tror.