Pavlova

PAVLOVA: Marengskaken Pavlova pyntet i rødt, hvitt og blått. © Foto: Alf Børjesson/melk.no

Slik lager du perfekt pavlova

Oppskrift på pavlova marengskake

Pavlova er en marengskake som er overraskene lett å lage.

Anna Pavlova
ANNA PAVLOVA: Kanskje var det danserens luftige tyllskjørt som gav kakebakeren inspirasjon til marengskaken? © Foto: Wikipedia

Pavlova er nasjonalkaken i New Zealand, men det er absolutt ingen hindring for å servere den på den norske nasjonaldagen. Det nasjonale preget fikser du ved å pynte pavlovaen i rødt, hvitt og blått - med jordbær, blåbær og marengstopper. Noen blader frisk mynte er også fint.

Hvor var ballerina Pavlova?

Pavlovakaken er oppkalt etter den russiske ballettdanseren Anna Pavlova (1881-1931). Den skal ha blitt laget i forbindelse med at danseren besøkte Australia eller New Zealand. Det vil si at det er noe uvisst, med det til følge at det er blitt blitt en aldri så liten kakestrid mellom de to nasjonene.

Oppskrift på pavlova

Pavlova er en av de mest populære kakene til 17. mai. Bunnen kan enkelt lages dagen i forveien, men det beste er å vente med bærene og pynten.

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag ny oppskrift

På forsiden av Spise

Restaurant Arzak i San Sebastian

- En ren luksusmaraton

Vi måtte bare prøve en en 3-stjerners restaurant.

Se hvordan du lager en påskehare

Endelig: Nå vet vi hvordan påskeharen lages. Se videoen!

OPPSKRIFT PÅ EGGS FLORENTINE: Her kommer den legendariske oppskriften.=

Posjerte egg til frokost?

Du lærer denne kunsten på to minutter. Garantert.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Her er trendene gutta hater aller mest

Sjansen er stor for at du kler deg i minst én av dem.

artikkel bilde

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Gjett retten!

Her er quizen som lurer deg trill rundt.

Slik blir lammelåret perfekt

Det er enklere enn du tror.