Anna Pavlova

ANNA PAVLOVA: Kanskje var det danserens luftige tyllskjørt som gav kakebakeren inspirasjon til marengskaken? © Foto: Wikipedia

Pavlova er nasjonalkaken i New Zealand, men det er absolutt ingen hindring for å servere den på den norske nasjonaldagen. Det nasjonale preget fikser du ved å pynte pavlovaen i rødt, hvitt og blått - med jordbær, blåbær og marengstopper. Noen blader frisk mynte er også fint.

Hvor var ballerina Pavlova?

Pavlovakaken er oppkalt etter den russiske ballettdanseren Anna Pavlova (1881-1931). Den skal ha blitt laget i forbindelse med at danseren besøkte Australia eller New Zealand. Det vil si at det er noe uvisst, med det til følge at det er blitt blitt en aldri så liten kakestrid mellom de to nasjonene.

Oppskrift på pavlova

Pavlova er en av de mest populære kakene til 17. mai. Bunnen til en pavlova kan enkelt lages dagen i forveien, men det beste er å vente med bærene og pynten. Dersom du pynter den med bærene og lar den stå over natten risikerer du en myk pavlova - og det vil du ikke ha!

Alf Børjesson

Pavlova til 17. mai

Pavlova er en flott festkake som er enkel å lage. Marengs, krem og friske bær er alt som skal til.

120 min

6 stk eggehvite

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

1 ts maisenna

1 ts vaniljesukker

Fyll:

5 dl kremfløte

5 dl vaniljekrem, ferdiglaget

300 g bær

Fremgangsmåte

Stekeovn: Forvarmes til 250 °C, senkes til 100 °C stekes i ca 1 time

Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.

Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.

Stek bunnen. Marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vaniljekrem. Pynt din pavlova med rikelig med bær. 

Oppskirften er hentet fra: melk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Avstemning

Hvilke bær liker du best på en pavlova?

62% stemmer

Jordbær

12% stemmer

Blåbær

25% stemmer

Begge deler

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

OPPSKRIFT PÅ MYK SJOKOLADEKAKE

Saftig sjokoladekake i liten langpanne

Bakelyst: Denne velsmakende sjokoladekaken kommer til å forsvinne på et blunk. I tillegg at at den smaker himmelsk er den også lett å lage!