Annonse

Anna Pavlova

ANNA PAVLOVA: Kanskje var det danserens luftige tyllskjørt som gav kakebakeren inspirasjon til marengskaken? © Foto: Wikipedia

img Del på Facebook



Pavlova er nasjonalkaken i New Zealand, men det er absolutt ingen hindring for å servere den på den norske nasjonaldagen. Det nasjonale preget fikser du ved å pynte pavlovaen i rødt, hvitt og blått - med jordbær, blåbær og marengstopper. Noen blader frisk mynte er også fint.

Hvor var ballerina Pavlova?

Pavlovakaken er oppkalt etter den russiske ballettdanseren Anna Pavlova (1881-1931). Den skal ha blitt laget i forbindelse med at danseren besøkte Australia eller New Zealand. Det vil si at det er noe uvisst, med det til følge at det er blitt blitt en aldri så liten kakestrid mellom de to nasjonene.

Oppskrift på pavlova

Pavlova er en av de mest populære kakene til 17. mai. Bunnen til en pavlova kan enkelt lages dagen i forveien, men det beste er å vente med bærene og pynten. Dersom du pynter den med bærene og lar den stå over natten risikerer du en myk pavlova - og det vil du ikke ha!

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!