Pavlova

PAVLOVA: Marengskaken Pavlova pyntet i rødt, hvitt og blått. Det er denne oppskriften på Pavlova du trenger. © Foto: Alf Børjesson/melk.no

Slik lager du perfekt pavlova

Oppskrift på pavlova marengskake

Pavlova er en marengskake som er overraskene lett å lage.

Anna Pavlova
ANNA PAVLOVA: Kanskje var det danserens luftige tyllskjørt som gav kakebakeren inspirasjon til marengskaken? © Foto: Wikipedia

Del på Facebook

Pavlova er nasjonalkaken i New Zealand, men det er absolutt ingen hindring for å servere den på den norske nasjonaldagen. Det nasjonale preget fikser du ved å pynte pavlovaen i rødt, hvitt og blått - med jordbær, blåbær og marengstopper. Noen blader frisk mynte er også fint.

Hvor var ballerina Pavlova?

Pavlovakaken er oppkalt etter den russiske ballettdanseren Anna Pavlova (1881-1931). Den skal ha blitt laget i forbindelse med at danseren besøkte Australia eller New Zealand. Det vil si at det er noe uvisst, med det til følge at det er blitt blitt en aldri så liten kakestrid mellom de to nasjonene.

Oppskrift på pavlova

Pavlova er en av de mest populære kakene til 17. mai. Bunnen til en pavlova kan enkelt lages dagen i forveien, men det beste er å vente med bærene og pynten. Dersom du pynter den med bærene og lar den stå over natten risikerer du en myk pavlova - og det vil du ikke ha!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

Åtte fantastiske måter å bruke aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Her fyller du Europas billigste drivstoff

Norge er, kanskje ikke uventet, dyrest i klassen.

artikkel bilde

Tre stylister forteller hva de elsker å gå med på fest

Ingenting å ha på deg? Sjekk dette.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.