Annonse

Kaker er og blir superpopulært. Siden vi er midt i kakesesongen har vi laget en konkurranse hvor du sender inn din beste oppskrift.

Men, altså: Hvilke kaker er de mest populære? Vi tok en sjekk med Google selv. Og dersom vi skal tro på at kakene som søkes etter også er de mest populære, så er listen klar.

Dersom du har ønsker eller spørsmål (flere oppskrifter eller andre ting du lurer på) kan du bruke Facebooksiden.

Muffins på topp

Helt i toppen finner vi muffins. Muffins er lette å lage og det er lett å pynte dem i all verdens former og farger.

Oppskrift på sjokoladekake

Ikke overraskende er sjokoladekaker populære. Det er også mange som vil ha en sjokolademoussekake og her finner du den.

Brownies ser ikke ut til å ga av moten med det første. Oppskriften finner du nedenfor (og her kan du printe ut et morsomt oppskriftsark og henge på kjøleskapet).

Oppskrifter på eplekaker

Oppskriften på eplekake du finner nedenfor er klassikeren, men om du har lyst på en tarte tatin (den store, franske eplekaken) finner du den her.

Mer kaker!

Ostekake i alle former og fasonger fenger unge og gamle. Det kan godt hende du trenger noen tips til å gjøre den perfekt.

En kake som er på vei oppover listene er oreokake. Vi har en variant som du finner nedenfor, men altså: Det finnes utallige varianter. Får du ikke tak i Oreo-kjeks kan du lage dem selv.

Til slutt tar vi med en lenke til vaniljekrem som mange vil lage selv (blir best sånn!).

Nedenfor finner du kakene som flest nordmenn liker - og her er oppskriftene:

(Over 10.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du omelett

Slik lager du perfekte muffins

Her er verdens beste sjokoladekake

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Astrid Hals

Bursdagsmuffins

Barn er glad i muffins, og ekstra godt blir det med glasur og masse fargerik pynt.

60 min

100 g smør

150 g sukker

3 stk egg

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

0,5 dl appelsinjuiceeller melk

Fremgangsmåte

(10 stk) Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg. Sikt hvetemel og bakepulver og tilsett vekselvis med appelsinjus eller melk. Fyll muffinsformene 3/4 fulle ved hjelp av teskjeer. Stek muffinsene på midterste rille ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl muffinsene og pynt med melisglasur (1 ss kaldt vann til 1 1/2 dl melis), sjokoladeglasur (melisglasur med litt kakaopulver) og marsipanfigurer, non stop eller lignende. 

Oppskirften er hentet fra: egg.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Sjokoladekake med mandler (Julia Childs favorittkake)

Dette er en Julia Childs berømte sjokoladekake. Den skal være litt myk i midten og er et lite eventyr.

120 min

Kake

2 ss rom, kaffe eller konjakk

120 g sjokolade

100 g smør

100 g sukker

3 stk eggeplomme

3 stk eggehvite

1 ss sukker

1 klype salt

50 g maltemandler(du kan male dem med en stavmikser eller kjøkkenmaskin)

2 dråpe mandelekstrakt (kan droppes)

50 g mel

Glasur

100 g sjokolade, bruk vanlig kokesjokolade. Pass på å justere med sukker om du bruker mørke typer med lite sukker.

5 ss smør

2 ss mørkrom(kaffe eller konjakk)

mandelflak(mandelskiver) til pynt

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 175 grader.

Mål opp alle ingrediensene.

Begynn med å smøre en kakeform med smør. Dryss over mel. Pass på at hele formen dekkes av melet og kast det som er overflødig.

Smelt sjokolade og rom i vannbad (Sett en kjele eller skål i en annen kjele med nesten kokende vann). Pisk sukker og smør til det blir luftig (smøret bør være bløtt, varm eventuelt opp bollen du pisker i med litt varmt vann og tørk den før du begynner å piske).

Bland eggeplommene godt sammen og ha dem i bollen.

Pisk eggehvitene, 1 ss sukker og salt sammen til det blir stivt. Bland smeltet sjokolade, mandler, det pisket sukkersmøret. Ha også i mandelektrakt (kan utelates).

Vend inn 1/3 av eggehvitene. Da blir røren luftigere. Sikt inn litt av melet og fortsett alternere mellom å sikte inn mel og vende inn eggehvitene. Stek på midterste rille i ca 25 minutter. Den skal fortsatt være ørlite grann sjelven når du tar den ut av ovnen. La kaken avkjøles på rist.

La en kniv gå rundt langs kanten av kake for å løsne den fra formen. Gjør det samme under formen. Hvelv den ut på serveringsfatet.

Glasur

Smelt sjokolade og rom i vannbad. Ha i smøret og rør godt rundt. Fyll en bolle med vann og is. Ha bollen med sjokoladen over isvannet (for å kjøle ned sjokoladeblandingen) og rør rundt til konsistensen blir tykk og fin til å smøre utover kaken. Pynt med skiver av mandler som du presser på glasuren.

Denne oppskriften er basert på den sjokolkadekaken Julia Child kalte Queen of Sheba. 

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Brownies

Brownies er og blir en fantastisk kake. Denne oppskriften er på en klassisk brownie med sjokoladebiter og litt kaffe.

90 min

300 g kokesjokolade, lys

100 g smør

3 dl sukker

4 stk egg

1 kopp espressokaffe

2 dl hvetemel

melis

Fremgangsmåte

Smelt 200 gram av sjokoladen og smøret i vannbad. Rør inn sukkeret. Knekk og rør inn ett og ett av eggene. Ha i kaffe.

Sikt inn melet og rør det godt inn. Knekk opp resten (100 gram) sjokolade i biter og ha i røren.

Stek i ovnen på 160 grader i ca 30 minutter.

Skjær brownies i passe stykker og dryss gjerne over litt melis. 

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Eplekake med glasur

Her er en klassisk eplekake. Det som gjør den spesiell er den gode glasuren.

45 min

Bunnen

2 dl knustekjeks(vanlige kjeks uten fyll)

1 stk egg

2 dl skivedemandler

0,5 ts salt

4 ss sukker

Glasering

3 stk eple

2 ss calvados, rom eller konjakk

1 dl sukker

2 ss smør

1 ts kanel

Toppen

3 stk eple

Fremgangsmåte

Bunnen

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en rund kakeform med smør, ha i litt mel og la melet feste seg på smøret i hele formen. Hell ut overflødig mel. Bland sammen alle ingrediensene med hendene til du får en jevn masse. Press den ut i formen. Stek i 6-8 minutter. Sett til avkjøling.

Glasering

Fjern kjernehuset på eplene. Skjær i skiver. Ha epler, calvados (rom eller konjakk), sukker, smør og kanel i en kjele. Kok opp og la det koke seg tykt under stadig omrøring. Fjern fra varmen og la det avkjøle seg litt. Smør omtrent 2/3 av glasuren utover bunnen (resten skal på toppen). Toppen Fjern kjernehuset på eplene. Skjær eplene i tynne båter. Legg dem overlappende i en sirkel (se bildet) langs ytterkanten. Lag en ny sirkel i midten. Stek i øvre delen av ovnen på 175 grader i ca 30 minutter. Pensle på med resten av glasuren. Dryss eventuelt litt melis på og server med pisket krem.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Alf Børjesson

Ostekake med søt rømmekrem

Dette er en ostekake med tre lag: klassisk kjeksbunn med litt kanel, ostefyll med sitron, toppet med et tynt lag av rømmekrem.

60 min

Bunn

12 stk havrekjeks

100 g smør

0,5 ts kanel

Ostefyll

500 g kremost naturell

1 dl seterrømme

1 stk sitron, saft og revet skall

150 g sukker

1 ts vaniljesukker

4 stk egg

Søt rømmekrem

2 dl seterrømme

2 ss melis

Fremgangsmåte

Knus kjeksen grovt og ha den i en matprosessor sammen med romtemperert smør og kanel. Kjør alt til en jevn masse. Hell kjeksblandingen i en terteform som er 26 cm i diameter. Fordel det godt og klem det sammen til en bunn. Stek bunnen på nederste rille ved 180 °C i 10 minutter. Rør ost og rømme til en klumpfri røre. Tilsett resten av ingrediensene og visp det sammen. Hell ostefyllet over kjeksbunnen. Skru ned temperaturen til 140 °C og stek i ca. 30 minutter. Kaken er ferdig når den har stivnet langs kantene, men fortsatt ”disser” på midten. Da smaker kaken aller best! Avkjøl kaken. Stivpisk rømme og melis og fordel kremen over kaken. Pynt med strimlet sitronskall og sitronmelisse. Lag kaken dagen før den skal serveres. Ostekaken trenger litt tid for å stivne etter steking.

Oppskirften er hentet fra: egg.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Oreokake

Av kjeks har du kommet, til kake skal du bli.

120 min

150 g mel

150 g sukker

75 g kakao

2 ts bakepulver

1 ts salt

2 stk egg

2,5 dl melk

3 ss olje, helst nøytral solsikke/druekjerneolje

2 ts vaniljesukker

2 pk Oreo-kjeks

Sjokoladetrekk

150 g smør

1 dl kakao

4 ss melis

1 dl melk

Fyll

2 dl kremfløte

3 ss melis

Hakket oreokjeks(resten av kjeksen)

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader.Gjør klar to springformer med bakepapir i bunnen.Gjør klar kjeksen ved å ta fra hverandre den ene siden på alle kjeksene. Legg kjekshalvdelene med fyllet utover bunnen av formene med bakepapir. Legg resten til side.Rør sammen sukker, mel, kakaopulver, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Ha i egg, melk og olje og rør til det blir en jevn blanding.Fordel røren mellom de to formene med kjeksen. og spre røren utover. Stek dem i ovnen i 30 minutter.Avkjøl på rist. Fjerne bakepapiret

Sjokoladetrekk

Smelt smøret og rør inn kakaopulver og melis. Ha i litt melk og rør rundt. Avkjøl til den blir stiv nok til å smøres på kakene (som også må være kalle, eller blir det for tyntflytende).Nå sjokoladetrekket er smurt på kan du gjøre resten.

Fyll

Pisk kremen sammen med melisen. Hakk resten av kjeksen (de halvdelene uten fyll). Vend dem inn i kremen.Legg en av de to kakeformene i bunnen. Ha på halvparten av kremen. Legg den andre kakedelen på toppen og har resten av kremen øverst.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Sjokoladekake i langpanne

Dette er vinneren av Klikks sjokoladekake-konkurranse. For de som ikke liker appelsin, kan denne byttes ut med samme mengde vann blandet med vaniljesukker eller vaniljeessens og man kan utelate appelsinskallet.

60 min

6 ss kakao

6 ss varmt vann

300 g smør

375 g sukker

6 stk storeegg

290 g hvetemel

3 ts bakepulver

3 ss appelsinjuicefra ferskpresset appelsin (eller 3 ss vann med 1 ts vaniljesukker)

revetappelsinskall fra tre appelsiner

Glasur

150 g kokesjokolade, lys

75 g smør

75 g melis

Fremgangsmåte

Smør og strø en stor langpanne og sett ovnen på 180C

Løs opp kakao i det varme vannet og sett til side for avkjøling.

Rør smør og sukker hvitt og porøst i ca. 3-4 min.

Rør inn sammenvispede egg, ett om gangen vekselvis etterfulgt av kakaoblandingen.

Hvetemel blandet med bakepulveret siktes inn og brettes i røren (IKKE bruk miksmaster her, men gjør store bevegelser med hånden slik at mest mulig luft bevares).

Ha i applesinjuice (eller vaniljesukker med vann) og revet appelsinskall.

Hell røren i langpannen.

Stekes i middels varm ovn (180C), nederste rille for 40 - 45 minutter eller til den føles fast i formen.

Avkjøles i formen.

Glasur:

Smelt kokesjokoladen i en ildfast bolle over varmt vann

Rør inn smør til den er smeltet og godt blandet

Rør inn melis til glasuren er glatt og fjern fra varmen

Bre glasuren raskt over den avkjølne kaken og lag en gjerne en design ved å bruke en gaffel om ønskeligog/eller pynt med kokosmasse, non stop, strøssel, hakkede nøtter m.m. etter ønske

Takk til Nure for oppskriften som er vinneren av sjokoladekakekonkurransen høsten 2011.

Høyde (px): Bredde (px):
TV 2 © God morgen Norge

Kvæfjordkake (

60 min

Deig

200 g smør, mykt

200 g sukker

8 stk eggeplomme

8 ss melk

265 g hvetemel

2,5 ts bakepulver

2,5 ts vaniljesukker

Marengs

8 stk eggehvite

330 g sukker

200 g hakkedemandler/mandelflak

Fyll

stivpisket kremfløte

vaniljekrem

Fremgangsmåte

Deig: Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett en og en eggeplomme og rør godt mellom hver gang. Tilsett melk og mel + bakepulver vekselvis. Marengs: Stivpisk eggehvitene. Tilsett sukker og pisk til alt sukker har løste seg opp. Kle en langpanne med bakepapir. Ha deigen i langpannen, bre den ut med en slikkepott. Legg marengsen over og bre den ut med en slikkepott. Dryss over hakkede mandler. Stek kaken på nederste rille i varm ovn, 170 ºC i 20 -25 min, til marengsen har fått en lett gyllen farge. Avkjøl kaken på rist. Del kaken i to like store deler og legg stiv krem blandet med vaniljekrem på den ene halvdelen. Legg den andre halvdelen over med mandelsiden opp.

Oppskirften er hentet fra: God morgen, Norge! (TV 2) | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Alf Børjesson

Pavlova til 17. mai

Pavlova er en flott festkake som er enkel å lage. Marengs, krem og friske bær er alt som skal til.

120 min

6 stk eggehvite

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

1 ts maisenna

1 ts vaniljesukker

Fyll:

5 dl kremfløte

5 dl vaniljekrem, ferdiglaget

300 g bær

Fremgangsmåte

Stekeovn: Forvarmes til 250 °C, senkes til 100 °C stekes i ca 1 time

Tegn opp en sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.

Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader.

Stek bunnen. Marengesen er sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vaniljekrem. Pynt din pavlova med rikelig med bær. 

Oppskirften er hentet fra: melk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Alf Børjesson

Sarah Bernhard

Dette er de klassiske, uimotståelige kakene som alle elsker...

30 min

Til 1 porsjoner

500 g kransekakemasse

Trøffelkrem:

330 ml kremfløte

150 g kokesjokolade, lys

Sjokoladeglasur:

100 g sjokolade

4 ss delfiafett

Hjemmelaget bunn (eventuelt)

250 g sukker

250 g mandel

4 stk eggehvite

2 ts hvetemel

Fremgangsmåte

Bunnen stekes ved 210 grader i ca. 7 minutter på midterste rille. (se nedenfor om du vil lage bunnen selv)

Trøffelkrem dag 1: Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Trekk kjelen til side og rør i blandingen til sjokoladen er smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer, helst til dagen etter.

Bunn: Kjevle ut kransekakemassen til den er ca. 1 cm tykk. Stikk ut små rundinger (bruk et smalt glass) og legg dem på stekebrett. Kransekakebitene skal bare være så vidt stekt. Avkjøles på rist.

Trøffelkrem dag 2: Pisk opp blandingen. Legg en god skje med trøffelkrem på de små kransekakebunnene. Form kremen som spisse hatter ved hjelp av en myk smørekniv. Alternativt kan kremen sprøytes på med sprøytepose. Sett kakene kaldt.

Sjokoladeglasur: Smelt sjokolade over vannbad. Tilsett kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl noe. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem på brett.

Tips: Smart å ha i fryseren, fordi de tiner på et øyeblikk!

PS - Bunnen til Sarah Bernhard

Om du vil lage bunnen selv gjøres det slik: Kjør mandler til det nesten er pulver, men fortsatt litt grovt. Pisk eggehviter stive. Pisk inn litt og litt av sukkeret. Vend til slutt inn melet. Form til slutt små rundinger og stek dem på 175 grader i ca 20 minutter - midt i ovnen. Avkjøl på rist. (Noen liker å vende litt marsipan inn i bunnen også).

Oppskirften er hentet fra: egg.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):
Relevante saker