Gode smakskombinasjoner

Sjokolade og appelsin

Appelsin og sjokolade blir best med disse oppskriftene.

Turmat fra Foreldre og barn
Turmat fra Foreldre og barn Foto: Foto: Erik Hannemann
Publisert Oppdatert

Det finnes noen magiske kombinasjoner her i verden. Om du ikke skjønner hva jeg mener, så kan du prøve å smake gin og tonic hver for seg. Ingen av delene. Ingrediensene er fæle hver for seg, men sammen er de dynamitt. En verdenshit. (Slik lager du gin 'n tonic perfekt, forresten).

Appelsin og sjokolade er en annen hit. Det er to ting som står godt på egne ben, bevares, men de representerer også fenomenet hvor to smaker sammen blir fabelaktig.

Kombinasjonen er sjokolade og appelsin kjenner de fleste til. Men, jeg tar meg ofte i å ikke utnytte dette potensialet. For eksempel er det en god idé å rive litt appelsinskall i en mørk sjokoladeglasur. Her finner du grunnoppskriften (med video).

En annen å teste ut kombinasjonen er å lage en superenkel dessert av appelsinfileter (altså appelsinbåter uten det tynne skallet) og rive firkløver eller annen sjokolade over og blande godt.

Sjokoladekrem med appelsin

Jeg skrev nylig om hvordan du kan lage en vanvittig god sjokoladekrem med bare vann og sjokolade. Det er selvsagt ingenting i veien for å bytte vannet med god appelsinjuice eller bare ha litt skall i blandingen.

I sjokoladetrøfler kan du også ha i litt appelsinskall. De gode kulene er ganske enkle å lage og er perfekt som litt munngodt etter middagen.

En av mine absolutt favorittoppskrifter er disse browniesene. Litt bløte i midten, litt seige - og helt nydelige. Her kan du også rive i appelsinskall fra én appelsin i oppskriften.

Kakao med appelsin

Nå på vinteren er det alltid godt med kakao. I denne oppskriften har jeg revet skallet av en appelsin (med juliennejern/zester) og blandet det inn i marengsen (stivpiskede eggehviter) og brukt det som krem på kakaoen. Veldig digg - burde prøves før vinteren er omme.

 

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

 

 

Les også:

Slik lager du perfekt bacalao

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Matlaging: De vanligste feilene

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen