Akkurat nå er nachos den kuleste hverdagsmiddagen jeg vet om. Jeg er inne i en stim av meksikansk mat om dagen, nemlig. Jeg har taket på å brette burritos, jazzer opp tacoen og fått skikkelig dreis på quesadillaen.

Det er kanskje ikke alltid like lekkert og raffinert, men du verden så godt det smaker!

Share

Det er meksikaneren Ignacio "Nacho" Anaya som skal ha æren for å funnet opp nachos. Nachos er altså de trekantede chipsene som lages av mais. Han begynte å servere dem under krigen med litt ost og noen chili på toppen. Verden hadde dermed fått en ny rett. Da Anaya døde i 1975 hadde verden forlengst omfavnet hans matrett.

Den opprinnelige utgaven har etter hvert blitt bygget ut temmelig kraftig. Nå får man som regel nachos med kjøtt, tomater, bønner, rømme, chili, - og for all del - ost.

I min oppskrift finner du også litt frisk koriander, men det er ikke helt nødvendig. Et godt tips er dog å kjøpe tørket koriander (du finner det enten som korianderfrø eller pulver i krydderhylla).

Oppskriften finner du under.

 

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

 

 

Les også:

Billig middag hele uka

Bruk to timer, lag middag for hele uka

- Bedre sjokoladekake er vanskelig å lage

Stortest av store familiebiler

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Nachos med kjøttdeig og ost

Her kommer en suveren hverdagsrett.

Ingredienser:

500 g kjøttdeig

1 stk løk

olje/smør til steking

2 stk fedd hvitløk

1 ts chilipulver

1 ts kumin

1 ts sukker (gjerne brunt sukker)

2 bokser bønner

2 dl tomat saus (eller bare hakkede tomater fra boks)

2 stk rød chili

2 ss koriander, hakket

1 ss sitronsaft

salt og pepper

tortillachips

150 g ost, revet

4 ss rømme

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!