Annonse

© Illustrasjon: Lene Rian

Når en brownie er laget skikkelig er den umulig å motstå. En brownie skal fortsatt være litt myk inni.

Når du lager brownies hjemme er det ikke sikkert det blir helt perfekt første gangen. Noen ovner steker litt ujevnt og som regel er formene litt ulike i størrelse. Den eneste måten er å prøve seg fram og så gjør sine kalkulasjoner.

Veien til den perfekte brownie i din ovn må du bare prøve deg fram med.

Som vanlig vet ingen helt hvor oppskriften kommer fra. Likevel er de fleste enige om at browniens hjemland er Amerika.

Sjokoladekakens oppskrift dukker første gang opp i en kokebok som heter The Boston Cooking School Cook Book skrevet av Fannie Merritt Farmer. Hele denne legendariske kokeboka ligger for øvrig tilgjengelig på nett.

I den originale oppskriften på brownies er det en liten håndfull valnøtter, men det kan du selv bestemme.

Det er ikke sjelden man finner nøtter i dem, men denne oppskriften er helt enkel - og ganske enkelt veldig god.

Om du serverer den som dessert gjør det seg med litt is eller pisket krem. God helg!

Klikk her, print ut, klipp ut og fest den på kjøleskapet!

Her finner du flere deilige oppskrifter med sjokolade!

Les også:

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik har du ikke laget eplekake før

Slik lager du perfekt bacalao

Her er verdens kuleste restaurant

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Brownies

Brownies er og blir en fantastisk kake. Denne oppskriften er på en klassisk brownie med sjokoladebiter og litt kaffe.

90 min

300 g kokesjokolade, lys

100 g smør

3 dl sukker

4 stk egg

1 kopp espressokaffe

2 dl hvetemel

melis

Fremgangsmåte

Smelt 200 gram av sjokoladen og smøret i vannbad. Rør inn sukkeret. Knekk og rør inn ett og ett av eggene. Ha i kaffe.

Sikt inn melet og rør det godt inn. Knekk opp resten (100 gram) sjokolade i biter og ha i røren.

Stek i ovnen på 160 grader i ca 30 minutter.

Skjær brownies i passe stykker og dryss gjerne over litt melis. 

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Se flere saker fra: Sjokoladehelg

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.