Bacalao=

Her er oppskriften på bacalao. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på bacalao

Slik lager du bacalao

Denne oppskriften er like enkel som den er god.

Man får alltid høre at det finnes 365 oppskrifter på bacalao i Portugal. En for hver dag. Og for å være et godt kone-emne sies det at du må beherske alle sammen.

Jeg vil dermed aldri bli noen portugisisk brud. Når det er sagt ville min bacalao gjort meg veldig populær. Det er jeg sikker på.

Les også: - Han var verdens kuleste fyllekokk

Les også: Så enkelt er det å lage tiramisu

En nederlender i Kristiansund

Oppskriften min ligner veldig på bestemors (bortsett fra at hun ikke kan fordra pepper og hvitløk – nok om det). Hun har igjen lært den av sin mor som kom fra Kristiansund – klippfiskens hjemby.

Det var i denne byen nederlenderen Jappe Ippes slo seg ned i på slutten av 1600-tallet. Det er denne mannen vi i dag kan takk for det norske klippfiskeventyret.

Da jeg reiste i Mexico var ”bacalao” det første alle sa de fikk høre at vi kom fra Norge. Klippfisken har etter hvert blitt så dyr at den ikke lenger er hverdagsmat.

Men når jula kommer skal alle ha klippfisk. De som har råd til det, kjøper norsk.

Hvordan lage bacalao

Det er veldig enkelt å lage bacalao. Alt skal i én gryte og så er det bare å koke.

Det eneste du må tenke på er å vanne ut fisken. Det gjør du ved å legge den i en stor bolle natta over. Når du har gjort det, kan du lage bacalao.

Som en tommelfingerregel bruker man like mye fisk som løk og potet til sammen.

Ellers liker jeg å bruke mye olje. Det kan du gjerne prøve deg fram med selv.

Eyvind Hellstrøm har også laget bacalao - her er oppskriften hans

Del oppskriftene med andre!

Her er oppskriften!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

Åtte fantastiske måter å bruke aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Vet du hvorfor du skal putte vippetangen i bh-en?

Her er skjønnhetstriksene enhver kvinne burde kunne.

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Boligkjøps-quizen du neppe klarer

Selv om du strengt tatt burde...

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.