Bacalao=

Her er oppskriften på bacalao. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på bacalao

Slik lager du bacalao

Denne oppskriften er like enkel som den er god.

Man får alltid høre at det finnes 365 oppskrifter på bacalao i Portugal. En for hver dag. Og for å være et godt kone-emne sies det at du må beherske alle sammen.

Jeg vil dermed aldri bli noen portugisisk brud. Når det er sagt ville min bacalao gjort meg veldig populær. Det er jeg sikker på.

Les også: - Han var verdens kuleste fyllekokk

Les også: Så enkelt er det å lage tiramisu

En nederlender i Kristiansund

Oppskriften min ligner veldig på bestemors (bortsett fra at hun ikke kan fordra pepper og hvitløk – nok om det). Hun har igjen lært den av sin mor som kom fra Kristiansund – klippfiskens hjemby.

Det var i denne byen nederlenderen Jappe Ippes slo seg ned i på slutten av 1600-tallet. Det er denne mannen vi i dag kan takk for det norske klippfiskeventyret.

Da jeg reiste i Mexico var ”bacalao” det første alle sa de fikk høre at vi kom fra Norge. Klippfisken har etter hvert blitt så dyr at den ikke lenger er hverdagsmat.

Men når jula kommer skal alle ha klippfisk. De som har råd til det, kjøper norsk.

Hvordan lage bacalao

Det er veldig enkelt å lage bacalao. Alt skal i én gryte og så er det bare å koke.

Det eneste du må tenke på er å vanne ut fisken. Det gjør du ved å legge den i en stor bolle natta over. Når du har gjort det, kan du lage bacalao.

Som en tommelfingerregel bruker man like mye fisk som løk og potet til sammen.

Ellers liker jeg å bruke mye olje. Det kan du gjerne prøve deg fram med selv.

Eyvind Hellstrøm har også laget bacalao - her er oppskriften hans

Del oppskriftene med andre!

Her er oppskriften!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

10 TIPS TIL Å TRIVES PÅ KJØKKENET: Det finnes en god del ting som må være på plass for å trives.=

Triksene du må kunne for å bli en mesterkokk

Les dette om du vil bli bedre på kjøkkenet.

INDISK: Dette er en av de store, klassiske rettene fra India.=

Spis godt for 25 kroner dagen

Vi har laget en superbillig middagsmeny til deg.

Senk matstresset

Her er matekspertens tips for en mer lettvint hverdag.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Ser du hva som ikke stemmer her?

Det er ikke uvanlig med Photoshop-tabber, men klarer du å se disse?

artikkel bilde

TEST: Klassikeren er på ingen måte best

Stort test av 19 turmiddager.

artikkel bilde

Ti ting alle A-mennesker vet

Slik får du nok søvn.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Den billigste kjøttdeigen smaker best

Store forskjeller på kjøttdeig, viser testen.

Spis godt for 25 kroner dagen

Vi har laget en superbillig middagsmeny til deg.

Triksene du må kunne for å bli en mesterkokk

Les dette om du vil bli bedre på kjøkkenet.