Dette trenger du

150 g mørk sjokolade 70 % kakaoinnhold

1 1/4 dl fløte

1 1/2 ts kakaopulver

1 1/2 ts sirup

25 g smør

1 ss sukker

sjokoladepynt

Du kan skrive ut oppskriften ved å klikke på printsybolet nederst på siden

1.Smelt alt sammen

Del sjokoladen i mindre biter og ha alle ingrediensene, unntatt sjokoladepynten, oppi en bolle. Kakaopulveret kan du gjerne sikte i for å få bort eventuelle klumper. Bruk en bolle som passer til en kasserolle, uten at bollen ramler nedi. Fyll noen cm med vann i kasserollen og kok opp vannet. Sett bollen over. Rør rundt hele tiden mens alt smelter. Vannet skal ikke koke, men være oppunder kokepunktet hele tiden. Bruk en tresleiv eller slikkepott og rør i sjokoladeblandingen med rolige bevegelser. Du skal ikke piske inn luft i glasuren.

2. Hell glasuren over kaka

Når alt har smeltet og du har en glatt og litt tykk glasur, tar du den av varmen. Hvis det er noen små klumper i den, kan du helle den gjennom en sil. La den avkjøles i 2-3 minutter før du heller glasuren over kaka. Her heller jeg den over en forstekt mørk sjokoladekake.

3. Pynt kaka

Når glasuren har stivnet, pynter du med sjokoladepynten. Her bruker jeg hvite og brune sjokoladeblomster og -h jerter.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!