Slutt med smokk

Tips og triks til smokkelsutt.

FISKER ETTER SMOKK: Karpene i Akvariet i Bergen synes det smaker godt med smokk. Dyrepasserne fyller smokkene med reker og krill.

FISKER ETTER SMOKK: Karpene i Akvariet i Bergen synes det smaker godt med smokk. Dyrepasserne fyller smokkene med reker og krill. Foto: FOTO: Helge Skodvin

Publisert Oppdatert

Å slutte med smokk kan være vanskelig for mange.

Smokken er basert på et enkelt prinsipp. Barnet fødes med et sugeinstinkt som er livsviktig i dets første leveår. Det er denne refleksen smokken er ment å skulle tilfredsstille, heter det i en tidligere artikkel på Foreldre.no i forbindelse med smokkes 60-års bursdag.

Så blir barnet eldre og da bør jo smokken skrotes, men hvor lett er det å fjerne slik en god venn? Mange mødre og fedre på Barn i magen bruker forumet for å få tips og råd når barnet nekter å fjerne smokken.

For å hjelpe slitne foreldre som har hatt god hjelp av smokken som søvndysser når natten kommer, har flere aktører satt i gang smokkeinnsamling. F.eks har Kaptein Sabeltann en egen skattekiste for smokker. Akvariet i Bergen fyller smokkene til barna med mat og bruker dem til å fore karpefiskene. Når ungene har gitt fra seg smokkene, får de et diplom.

Holder ikke dette? Vi har samlet et knippe tråder med smokkeproblematikk som du kan ha god nytte av.

Les mer

Er det for tidlig å gi smokken til Kaptein Sabeltann?

Dyppet smokken i eddik

Smokk til besvær

Smokk eller ikke?

Hvorfor gi smokk til babyen?

Hvordan få treåringen til å slutte med smokken?

Hvorfor smokk utenom soving?

Smokk er utrolig lite sjarmerende

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning