Da har vi laget en ny ukemeny! Jeg kan love at du får en fin uke med disse oppskriftene!

Mandag

Første dagen i uka er det pesto på menyen. Jeg liker å lage det i morter, men det er overhode ikke noen i veien for å lage det med en stavmikser (eller kjøkkenmaskin). Forholdene mellom pinjekjerner (som du finner blant nøttene), basilikum, olje og ost er ikke veldig nøye. Du oppdager raskt hva du liker. Sjekk her om du ikke har laget det før.

Tirsdag

Tirsdag er det blåskjell! Jeg tror ikke det går mer enn ti dager mellom hver gang jeg spiser blåskjell. Det er utrolig rask mat, kanskje 10 minutter?, og veldig godt. Det er mange som kvier seg mot å lage det fordi man ikke prøvd det før, men jeg forsikrer deg at dette klarer alle å lage så lenge du har en kjele med lokk. Her kan du se en video om hvordan du gjør det.

Onsdag

Onsdag er det salat. Men du, ikke noe kjedelig, vassen trist salat. Å nei, det får du ikke meg til å spise. I denne morsomme varianten finner du sellerirot (som er sjokkerende god rå) og deilig mango, knasende sukkererter og saftige aspargesbønner. Det er simpelthen den beste salaten jeg vet om.

Torsdag

Torsdag er det ertesuppe. Det er ekstra morsomt å lese om brukere som melder at barna likte denne så godt. Det kan selvsagt ha å gjøre med pølsebitene vi spanderte til suppa.

Fredag

Jeg vokste opp med at fredag var dagen for rundstykker og godt pålegg. Jeg har ikke fulgt den tradisjonen, men liker at det er enkelt på "Gudskjelovkvelden". Derfor blir det omelett denne dagen - med ost og skinke. Her kan du se video på hvordan du lager omelett.

Lørdag

På lørdag skal vi banke smak inn i kyllingen. Finn fram klubba! Dette er en veldig morsom måte å lage kylling på .

Søndag

Søndag baker vi laks i ovnen på en ny måte. Du kan gjerne servere med poteter og kanskje litt løksaus (stekt løk og en fløteskvett), eller den potetsalaten her.

 

 

Les også: Slik har du ikke laget eplekake før

 

Her finner du 5000 oppskrifter du kan kose deg med!

I Norge har vi mange sesonger. Vi har lam- og soppsesong på høsten, julematen og grillsesongen, for eksempel. Men, har du tenkt på at vi også har kakesesong?

Og den er i mai. Da skal tusenvis av unge håpefulle konfirmeres og det lar seg ikke gjøre uten kaker, kan det virke som. I tillegg har vi nasjonaldagen. Og her i landet har vi bestemt at nasjonalbygging gjøres med pølse, is en masse pisket krem.

Hipp hurra! Vi er en crème national.

Når kakesesongen er i gang er jeg aldri helt sikker på hva jeg skal lage. For å gjøre det lettere laget vi en langpannesjokoladekakekonkurranse (Norges lengste ord?). Og vinneroppskriften finner du her.

Denne gangen er vi ute etter en kake som egner seg for de mange kakeanledningene i mai måned. Nøyaktig hva kriteriene er (Bløtkake? Sjokoladekake? Enkel? Flott?) skal ikke jeg bestemme - det må stå helt åpent.

Vi lar konkurransen løpe til neste fredag (fredag den 13. mai).

Nedenfor har jeg lagt inn noen kaker fra vårt rikholdige arkiv som kan brukes til inspirasjon.

Premie?

Nettbutikken Jernia.no stiller med en stor kjøkkenmaskin fra Kenwood.

Delta i konkurransen her.

Konkurransen er avsluttet

(Over 24.000 følger nå Sjuve på Facebook!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir laksen god

En oppskrift på glutenfri kake for alle

Her er det beste ostekake-knepene

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



http://oppskrift.klikk.no
Erik Hannemann

Pesto

Dette er oppskriften på klassisk, grønn pesto.

Ingredienser:

1 fedd hvitløk

5 ss pinjekjerner

1 potte basilikum

75 g parmesan

0,5 dl olje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Raske blåskjell

Disse blåskjellene lager du på 10 minutter.

Til 2 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 stk fennikel

1 stk hvitløksfedd

1 dl vann

1 dl fløte

1 ss hvitvinseddik, eller estragoneddik

400 g blåskjell

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Anne Elisabeth Næss

Salat med sellerirot og mango

Denne salaten er og blir Christopher Sjuves yndlingssalat. Helt sjef.

Ingredienser:

0,5 stk sellerirot

12 stk aspargesbønner

1 stk mango

12 stk sukkererter

Dressing

1 dl olivenolje

3 ss sitronsaft

1 ts sennep

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Grønn ertesuppe med pølsebiter

Denne ertesuppen laget av frosne erter lager du på et blunk.

Til 1 porsjon:

250 g erter, frosne

2 dl vann

2 ss konsentrert kylling kraft

1 dl fløte

1 stk grillpølse

1 rømme klatt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Rask omelett med ost og skinke

Denne omeletten passer både som middag og lunsj. Det skal ikke ta deg mer enn 10 minutter å lage den...

Til 1 porsjon:

100 g aspargesbønner

3 skiver skinke, røket

3 stk egg

50 g ost, revet

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Banket kylling med cheddar og skinke

Dette er en genial måte å banke litt smak inn i kyllingen på.

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst

4 skiver cheddar

4 skiver parmaskinke, serranoskinke eller norske spekeskinker

sitronpepper

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Laks i folie med sitron- og appelsinskiver

Ovnsbakt laks på sitt beste. Like godt som det er genialt!

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

1 stk sitron

1 stk appelsin

1 kvist rosmarin

1,5 dl crème fraîche eller rømme

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!