Kjøttdeig oppskrifter
10 oppskrifter med kjøttdeig
Kjøttdeig redder hverdagsmaten.
Kjøttdeig er matverdens svar på Supermann: Den er anonym før forvandlingen, men alltid til stede når det gjelder.
Kjøttdeig er onsdagens superhelt, torsdagens redningsmann.
Sjekk ut tre ting som går fortere enn ferdigpizza.
Før du går i gang med neste kjøttdeigmiddag er det greit å sjekke om du steker kjøttdeig riktig. Det er nok mange som ikke får maks ut av råvarene her.
Har du kjøttdeig - har du middag
Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig. Om du har lyst på en hverdagspizza (med perfekt bunn), en saftig og smakfull chili con carne eller en rask og fyldig tomatsuppe (se video her!) - så finner du alt du trenger her.
Oppskriftene med kjøttdeig er min hyllest til hverdagen. Kjøttdeig er nettopp som et kanvas. Det kan blir nesten hva som helst. Du bestemmer.
Du kan enkelt gjøre hverdagen litt mer spennende med noen sterke krydder. Eller, du kan lage morsomme kjøttboller eller mexikansk quesadillas (min favoritt).
Er du i det mindre eksperimentelle hjørnet, kan du holde deg til kjøttkakene. Det er sjelden feil.
Her er oppskrifter til gode tapaser.
Hva er kjøttdeig?
Kjøttdeig er oppmalt kjøtt og fett. For den spesielt interesserte males kjøttdeig i Norge stort sett med 4 millimeter kvern - to ganger. (I Sverige er det vanligere å bruke 3 millimeter som gjør kjøttdeigen mindre grov.)
I vanlig kjøttdeig er det 14 prosent fett. Den vanlige kjøttdeigen i butikken lages av storfe (i motsetning til familiedeig hvor svin og storfe er blandet). I Norge er det lov å tilsette én prosent salt og kjøttdeigen kan inneholde opptil fem prosent is eller isvann.
Alternativer til kjøttdeig
Om du vil redusere fettet i maten, kan du bruke karbonadedeig. Den har bare 6 prosent fett. Men da mister du også en god del av smaken.
Stadig flere bruker kyllingkjøttdeig og det kan også brukes i oppskriftene nedenfor.
For den som har en egen kvern er det vel verdt å kjøpe høyrygg, bog eller andre billige kjøttstykker og kverne selv. Da får man virkelig kjenne hvordan nymalt kjøtt smaker!
Nedenfor finner du alle oppskriftene!
Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook
Les også:
Tre kule måter å spise kylling på
Slik har du ikke laget eplekake før
Her finner du enda flere oppskrifter!
Lettvint lasagne
I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 stk Rødløk
1 stk Gulrot
1 stilk Stangselleri
1 fedd Hvitløk
0.5 kg Kjøttdeig
2 stk Tomatboks
1 ss Sukker
5 ss Kylling
1 dl Rødvin
150 g Ost
0.5 stk Sitron
4 dl Melk
2 ss Smør
2 ss Hvetemel
300 g Pasta
Salt og nykvernet pepper
Kjøttboller (i verdensklasse)
Med denne oppskriften får du saftige, saftige kjøttboller.
Se hele oppskriftenIngredienser:
0.5 kg Kjøttdeig
3 skiver Brød
2 stk Egg
2 fedd Hvitløk
3 ss Parmesan, nyrevet
2 ss Persille
3 ss Pinjekjerner
3 ss Rosiner
Salt og pepper
Olje/smør til steking
Quesadilla med kylling
Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.
Se hele oppskriftenIngredienser:
200 g Kyllingkjøttdeig
1 stk Løk
2 ts Tacokrydder
100 g Smøreost
1 ts Korianderfrø
2 stk Vårløk
1 stk Rød chili
100 g Revet hvitost
4 stk Tortilla
Chili con carne med rømme og tortilla
Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 stk Løk
0.5 kg Kjøttdeig
1 ss Tomatpuré
2 stk Tomatboks
5 fedd Hvitløk
3 stk Soltørkede tomater
3 stk Gulrøtter
2 bokser Bønner
1 ts Kuminfrø
1 ts Korianderfrø
1 stk Chili
1 ts Chilipulver
2 stk Paprika
4 ss Rømme
Tortillachips
Ingredienser:
4 dl Hvetemel
1.5 dl Vann
4 ss Olje
0.5 pk Tørrgjær
1 stk Tomatboks
1 ss Hvitvinseddik
2 ts Oregano
1 ss Sukker
1 stk Sjalottløk
1 fedd Hvitløk
Olje til pensling
200 g Kjøttdeig
200 g Ost
2 skiver Brød
Bakt potet med kjøttdeig
Det er verdt ventetiden! Baker du potetene uten aluminiumsfolie får du en god skorpe på dem.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
200 g Karbonadedeig
1 ss Margarin
0.5 ts Salt
0.5 ts Pepper
4 stk Poteter
1 bokser Mais
4 ss Kesam
0.5 ss Rosmarin, tørket
1 ss Basilikum, tørket
Klassisk moussaka
Moussaka er grekernes svar på lasagnaen. Rettene ligner mye, men i moussakaen er pastaen byttet ut med aubergine. Aubergine er ubrukelig før den blir utsatt for masse varme. Da blir den til gjengjeld svært medgjørlig og smaker nydelig sammen med tomat og kjøttsaus.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 stk Aubergine
1 stk Squash
1 stk Løk, finhakket
2 fedd Hvitløk
0.5 kg Kjøttdeig
2 stk Tomatboks
1 ts Anis, malt
2 ts Oregano, tørket
1 ts Sukker
1 ss Hvitvinseddik
100 g Ost, revet
2 dl Melk
3 dl Kremfløte
2 stk Eggeplomme
2 ts Maisenna
Olje
Salt og pepper
Grillet hamburger
Dette er Christopher Sjuves oppskrift på en klassisk hamburger.
Se hele oppskriftenTil 1 porsjon
400 g Kjøttdeig
Salt og pepper
Sitronpepper
1 stk osteskive
1 stk Tomat
2 stk Salatblader
2 stk Sylteagurk
1 ss Rømme
0.5 ts Sennep
Sennep
Ketchup
2 stk løkringer
Kjøttkaker med stekt løk og sjysaus
Gode, gamle kjøttkaker i brun saus med stekt løk? Ja, takk.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
400 g Kjøttdeig
2 skiver Brød
1 ts Salt
1 stk Egg
0.5 ts Ingefær
0.5 ts Muskat
0.5 dl Melk
1 stk Løk
2 ss Mel
3 ss Smør
1 dl Fløte
1 ts Sukkerkulør
1 stk Buljongterning
2 stk Gulrøtter
6 stk Mandelpoteter
Smør til steking
Salt og pepper
Tomatsuppe med kjøttdeig og crème fraîche
Denne tomatsuppeoppskriften er enkel og super. Kjøttdeigen gjør at den metter litt ekstra.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
3 stk Sjalottløk
2 fedd Hvitløk
200 g Kjøttdeig
2 stk Tomatboks
3 ss Kylling
3 dl Vann
3 dl Makaroni
2 ss Crème fraîche
Smør til steking
Salt og pepper
Denne saken ble første gang publisert 14/10 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.