Vi elsker å bake. Særlig i helgene. Da har vi bedre tid og deigen rekker å heve før vi steker bollene.

Jeg har lyst til å komme med tre av mine nye favorittoppskrifter.

Les også: Hold deg frisk med sterke saker

Les også: Bakekongens favortittbrød

Eplekake

Denne eplekaka er enkel å lage. Hemmeligheten er å lage en deilig glassur av kokte epler, sukker og litt brennevin - helst eplebrennevinet calvados eller norske varianter.

Brioche-loff

Den andre oppskriften er fra Marit Røttingsnes-Westlie. Det er super brioche som egentlig er en loff som er tilsatt en sjenerøs mengde smør. Det som er fint med brioche er at den kan stekes og få et nytt liv når den blir tørr. Selv om det er ørlite grann sukker er det ikke noe kake-aktig over den. Du kan for eksempel servere den med krabbekjøtt eller annen sjømat.

Del saken med andre på to trykk!

Brownies

Oppskrift nummer tre er brownies - sjokoladekaken man ikke kan bli lei av. Den oppskriften funker så godt at den har fått fast plass på kjøleskapet. Print den ut - så kan den få plass på ditt kjøleskap også.

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Christopher Sjuve

Eplekake med glasur

Her er en klassisk eplekake. Det som gjør den spesiell er den gode glasuren.

Ingredienser:

Bunnen

2 dl knustekjeks(vanlige kjeks uten fyll)

1 stk egg

2 dl skivedemandler

0,5 ts salt

4 ss sukker

Glasering

3 stk eple

2 ss calvados, rom eller konjakk

1 dl sukker

2 ss smør

1 ts kanel

Toppen

3 stk eple

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Brioche (loff)

Denne supre oppskriften på brioche - en fantastisk loff som lages med smør og egg.

Ingredienser:

525 g hvetemel

250 g smør

7 stk egg

0,5 pk tørrgjær

40 g sukker

1 ts salt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Brownies

Brownies er og blir en fantastisk kake. Denne oppskriften er på en klassisk brownie med sjokoladebiter og litt kaffe.

Ingredienser:

300 g kokesjokolade, lys

100 g smør

3 dl sukker

4 stk egg

1 kopp espressokaffe

2 dl hvetemel

melis

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!