I denne videoen viser vi hvordan du kan lage en nydelig blåskjellrett på 10 minutter.

Mange vegrer seg mot å spise blåskjell. Det er synd. Blåskjell er nemlig både godt, sunt, billig, raskt og enkelt å lage. Det er fem ting på en gang - og det er ikke bare sjeldent, men tilhører en gruppe utrydningstruede retter.

Og husk: Akkurat nå er blåskjellene nydelige. De er gode på sommeren også, men nå er de helt supre!

Dersom du våger deg ut i vannet og plukke blåskjell selv kan du bruke Mattilsynets blåskjelltelefon for å sjekke om de er giftige: 820 33 333. Tjenesten koster kr. 3,26 pr.min

matportalen kan du også sjekke ut mer om blåskjell.

Her har du oppskriften!

Erik Hannemann

Raske blåskjell

Disse blåskjellene lager du på 10 minutter.

Til 2 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 stk fennikel

1 stk hvitløksfedd

1 dl vann

1 dl fløte

1 ss hvitvinseddik, eller estragoneddik

400 g blåskjell

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!