Oppskrift på blåskjell

Lag blåskjell på 10 minutter

Disse blåskjellene tar 10 minutter å lage. Vi viser deg hvordan!

Sist oppdatert

I denne videoen viser vi hvordan du kan lage en nydelig blåskjellrett på 10 minutter.

Mange vegrer seg mot å spise blåskjell. Det er synd. Blåskjell er nemlig både godt, sunt, billig, raskt og enkelt å lage. Det er fem ting på en gang - og det er ikke bare sjeldent, men tilhører en gruppe utrydningstruede retter.

Og husk: Akkurat nå er blåskjellene nydelige. De er gode på sommeren også, men nå er de helt supre!

Dersom du våger deg ut i vannet og plukke blåskjell selv kan du bruke Mattilsynets blåskjelltelefon for å sjekke om de er giftige: 820 33 333. Tjenesten koster kr. 3,26 pr.min

matportalen kan du også sjekke ut mer om blåskjell.

Her har du oppskriften!

Erik Hannemann

Raske blåskjell

Disse blåskjellene lager du på 10 minutter.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Sjalottløk

1 stk Fennikel

1 stk Hvitløksfedd

1 dl Vann

1 dl Fløte

1 ss Hvitvinseddik

400 g Blåskjell

Olivenolje

Denne saken ble første gang publisert 18/03 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også