Jeg er ikke allergisk. Mot noe. Bare kjedelig mat.

Men, det er mange som spør (på Facebook, for eksempel) om jeg kan lage oppskrifter for alle dem med allergier. Gluten, for eksempel.

Så når jeg kom over denne glutenfrie kaka var det bare å slå til. Oppskriften finner dere nedenfor.

Her finner du også en oppskrift på glutenfrie kanelsnurrer og en kokoskake med sjokoladekrem.

Det visstnok så mange som én av 100 som ikke tåler gluten.

Glutenfritt mel fåes kjøpt i gode daglivarehandler.

Er det noen som har gode oppskrifter eller tips for glutenfri matlaging? Ikke nøl med med bruke kommentarfeltet nedenfor!

Kilde: Norges Cøliakiforening (takk til @nmgds for tipset!)

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (8800 mennesker tar ikke feil...)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Spis godt for 25 kroner dagen

Her er det beste ostekake-knepene

Slik lager du nachos

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Norsk Ukeblad

Glutenfri kake med nøtter og rosiner

Husk er finmalt frøskall av psyllium. Du finner det i helsekostforretninger. Det har vist seg at de geledannende fibrene i psyllium stort sett har de samme egenskaper som gluten i baking. Glutenfritt brød blir fort tørt, det lønner seg derfor å skjære kaken i mindre stykker og fryse den.

Ingredienser:

25 g gjær

50 g smør

2,5 dl melk

3 ss sukker

1 ss husk

0,25 g salt

2 ts kardemomme

0,5 stk egg

8 dl glutenfritt mel

Fyll

0,5 dl hasselnøtter

0,5 dl rosiner

50 g smør, romtemperert

3 ss sukker

appelsin

Pensling

0,5 stk egg

perlesukker

Høyde (px): Bredde (px):