Vi hadde noen lapper til overs fra skogturen. Hjemme hadde jeg noen epler.

Da var det en no-brainer å lage en dessert av epler og pannekaker. Ikke sant?

Til min store forbauselse oppdaget jeg at de spiste som de ikke fått mat på ukevis. Dette var da en ordinær dessert, tenkte jeg. Jeg brukte kanskje fem minutter på å lage den til alle fire.

Les også: Slik lager du perfekt eplekake

Les også: - Finnes ikke bedre kjøtt

Man bør aldri overraskes over at det enkle er det beste.

Nå var jeg heldig som hadde pannekaker. Da går det fort. Men dersom du vil ha en enkel 1-2-3-oppskrift på pannekaker som er lett å huske skal du få den her:

1 egg, 2 desiliter mel, 3 desiliter melk.

Da går det nesten like fort. Den enkle grunnoppskriften som kan bygges ut i alle retninger.

Så trenger du to epler. Prinsippet er enkelt: Skjær dem i biter, stek dem i smør med sukker og en splæsj eddig, legg det på pannekakene, pynte med en klikk créme fraîche og drysse over kanel og melis.

Vips! En hverdagsdessert er født.

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med

Christopher Sjuve

Epledessert med kanel og melis

Her får en skikkelig hverdagsdessert! Epler og pannekaker.

Ingredienser:

2 stk eple

2 stk pannekake

6 ss sukker

1 ts eplecidereddik

2 ss smør

4 ts crème fraîche

1 ts kanel

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!