Været er svært appetittvekkende om dagen. Jo kaldere det er ute, jo mer sulten blir jeg. Og jeg har ikke lyst på salat, for å si det sånn.

Nei, nå vil jeg ha noe skikkelig varmt, noe salt og saftig og en skikkelig sjokoladedessert. Så da lager jeg det.

Forrett

Førstmann ut har blitt en klassiker i mitt kjøkken. Det er simpelthen en enkel ertesuppe som jeg serverer i små shotsglass. (En middagsvariant med stekt pølse finner du her). Alt du trenger er noen frosne erter, litt fløte, en liten løk og så blir den bedre med noen dråper trøffelolje (selv om det ikke er nødvendig).

Hovedrett

Hovedretten er kul å lage første gangen - og etter det vil du lage den mange, mange ganger. Det er simpelthen en kylling som pakkes inn i masse salt og så bakes den i ovnen. Resultatet er simpelthen den saftigste kyllingen du har spist.

Til kyllingen er det mange muligheter. Her er noen forslag:

Ovnsbakte poteter med rosmarin

En knallgod sopprisotto

Fløtegratinerte poteter (en sunn variant)

Potetmos med sellerirot

Dessert

Sjokoladedesserter er det heldigvis umulig å gå lei av. Jeg kan være helt happy med å lage den kule desserten med bare sjokolade og vann eller en kjempegod brownie. Men, på denne tiden av året lengter jeg alltid etter et liv på flotte kaféer langs kontinentale boulevarder. Og det nærmeste jeg kommer det er hjemmelagde profiteroller - som har det nitriste navnet vannbakels på norsk (høres dørgende kjedelig ut, eller?).

Profiterollene er som deilige, søte boller som er hule og sprø. De serveres med masse, deilig sjokoladesaus - og kanskje litt is.

Oppskriftene finner du nedenfor!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 2000! Klarer vi å doble igjen?)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Ertesuppeshots

Den her er ypperlig og morsom som forrett. Med noen trøffeloljedråper er det veldig få som kan motstå den her... Det er altså en ertesuppe i kul forkledning.

Til 4 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 dl fløte

150 g erter

1 ss kyllingbuljong

noen dråper trøffelolje

20 g parmesan

vann

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Saltbakt kylling

Dette er grunnoppskriften. Det er ikke noe problem å utvide denne med urter og annet godt.

Ingredienser:

1 stk kylling

1,2 kg salt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Profiteroller

Profiteroller er et veldig fint, fransk ord for vannbakkels. De er enkle og morsomme å lage. De blir hule og kan fylles med krem av alle slag. Denne oppskriften er basisoppskrift og så får du en sjokoladesaus på kjøpet.

Til 6 porsjoner:

2 dl vann

100 g smør

2 dl hvetemel

1 ts salt

4 stk egg

Sjokoladesaus

300 g sjokolade

1 dl kremfløte

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!