Det er ingen grunn til at en potetstappe skal være kjedelig. Potetstappe bør smake godt!

Del

Alle som spiser min potetstappe blir imponert.

- Hva er du gjør med den?

- Hvordan får du den til å smake så godt?

De spørre fordi jeg sjelden lar folk se på når jeg lager potetstappe. Hvorfor? Fordi folk i vårt helsehysteriske land ikke lenger tror vi kan bruke smør.

Det kan vi. Og det gjør jeg.

Jeg holder ikke tilbake og lager en nådeløs potetstappe som er god nok til slå beina under den mest garva gourmet.

Sellerirot

SELLERIROT © Foto: istockphoto

En ingrediens gjør stappa super

Jeg har tidligere skrevet om brennende kjærlighet, potetstappa med bacon og løk. Denne varianten skiller seg ut med å ha én rotgrønnsak ekstra. Ingrediensen som løfter stappa ut av kjedsomhetens rike er sellerirot.

Min oppskrift er omtrent sånn: Dobbel så mye potet som sellerirot, og like mye smør som sellerirot (se oppskrift nedenfor).

Når du bruker sellerirot i stappa blir resultatet mye mer spennende. Potetstappa får en ny smaksdimensjon. Jeg har til dags dato ikke møtt på noen som ikke liker det.

Det samme kan sies om denne enkle pølseretten som passer perfekt til stappa. Når det er sagt er denne elegant nok til å akkompagnere et perfekt stekt andebryst også.

Oppskriften finner du nedenfor.

Les også:

De beste, billige rødvinene

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Potetmos med sellerirot

Med denne oppskriften blir potetmosen ny.

Ingredienser:

1 kg poteter

0,5 kg sellerirot (ferdig renset)

0,5 kg smør (meierismør)

salt til koking

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!