Annonse

Jeg har lyst til å åpne denne saken med å si: Denne kaken må du prøve!

I løpet av en uke blar jeg igjennom hundrevis av oppskrifter. Og jeg prøver mange av dem. Mange er gode, og så er det noen som er supergode. Snickerskaka tilhører den siste kategorien.

Oppskriften på snickerskaka tilhører kokken Tom Victor Gausdal (som nå driver restaurant på Høvik). Det går en viss tid mellom hver gang jeg prøver nye kaker.

Hvorfor?

Et knippe favoritter

Fordi jeg har et knippe favoritter som det skal godt gjøres å slå (nysgjerrig? Det er denne sjokoladekaka, denne gulrotkaka, ikke minst dette franske bakverket og selvsagt mine brownies).

For å komme inn i det, eh, gode selskap må kaka være god. Skikkelig god.

Denne kaka er ikke bare god, men også veldig morsom å lage. Du får anledning til å knuse en hel pakke kjeks, hakke løs på en pose peanøtter og piske eggehvitter.

Dersom du planlegger å lage kaka er det lurt å beregne litt tid til å avkjøle bunnen og glassuren. Bunnen bør være kald og glassuren må være stiv nok.

Oppskriften finner du nedenfor!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 1000. Nå er målet å doble!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Mindre mas: Ti mattips som gjør livet enklere

Slik lager du perfekt pizzabunn

Dette er verdens viktigste grønnsak

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Christopher Sjuve

Snickerskake

Dette er den supre snickerskaka til Tom Victor Gausdal.

120 min

Bunnen

6 stk eggehvite

5 dl sukker

1 pk Ritzkjeks

250 g peanøtter(vanlige, salte peanøtter)

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Sjokoladeglassur

6 stk eggeplomme

1 dl kremfløte

100 g smør

100 g sukker

100 g sjokolade, helst kokesjokolade

Fremgangsmåte

(I denne oppskriften skal det brukes seks egg til sammen. De skal altså skilles i 6 plommer og 6 hvitter)

Bunnen

I en helt ren bolle, pisk eggehvitene stive, ha i litt og litt av sukkeret. Knus kjeksen grovt og hakk peanøttene (ikke for mye).

Bland dette inn i marengsen (det hvite). Bland inn vaniljesukker og bakepulver.

Hell røra i en langpanna (eller rund springform) og la det steke i 25 minutter på 180 grader. Bruk gjerne bakepapir.

Kjøl ned.

Sjokoladeglassur

I en kjele, rør sammen eggeplommer, fløte og sukker. Varm det opp og kok til det tykner. Trekk kjelen av plata og ha i smør og sjokolade. Rør til  det blir jevnt. Kjøl ned.

Smør kremen på kaka når den er er avkjølt (stiv nok til å smøres utover kaka).

Høyde (px): Bredde (px):

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!