Ribbe blir best med denne teknikken. Det tar to og en halv time å få perfekt ribbe med sprø svor.

I denne videoen ser du hvordan du lager ribbe med perfekt, sprø svor. Hellstrøm bruker en godt utprøvd oppskrift som det er umulig å mislykkes med.

Se også vår oppskrift på ribbe med sprø svor

Dette utstyret er alt du trenger for å lage ribbe:

  • Stor ildfast form (du kan også bruke langpanne, men det er enklere med ildfast form)
  • Øse
  • Tapetkniv til å skjære svor med

Se også:

Sjuve lager den originale ribba

Hellstrøm lager tilbehør til ribbe

Alt om ribbe

Her er den beste vinen til ribbe

Lyst på daglige oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Erik Hannemann

Hellstrøms perfekte ribbe

Dette er mesterkokk Eyvind Hellstrøms oppskrift på ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial. Det tar tilsammen to og en halv time å få perfekt, sprø svor på ribba.

Til 4 porsjoner:

1 l vann

1 ribbestykke, (tynnribbe) 3-5 kilo

10 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Oppskrift på ribbe med sprø svor

Slik lager du en perfekt ribbe

Ribbe er jul. Her er oppskriften på sprø svor, steketid, tilbehør og hvordan mesteren lager julematen.