Annonse

Det blir helt stille rundt bordet. Tre guttunger spiser og gomler i seg kjøttboller uten et ord, servert med kongelig tomatsaus.

Du vet du har en vinner når guttunger forspiser seg. Den nye oppskriften på kjøttboller ble kronet med umiddelbar suksess.

For litt siden samlet jeg 10 oppskrifter med kjøttdeig som alle burde ha i skuffen. Vel, her kommer en til.

Og disse kjøttbollene bør være høyt på lista. En ting er at det redder hverdagen, men sannelig sier jeg dere, gode kjøttboller forsvarer plassen på festbordet til kongen også.

Oppskriften er til alt overmål også økonomisk. På en halv kilo kjøttdeig var det nok til tre forspiste barn og tre voksne.

Jeg er et brødhue

Jeg skal komme med to innrømmelser. (Det sitter langt inne det her).

Når jeg har laget kjøttboller har jeg hoppet over det ene trikset som står i alle kokebøker (i alle fall før, la oss si, 1965). Resultatet blir knallgode kjøttboller - trodde jeg. Helt jeg begynte med trikset som løfter saftigheten til uante høyder.

Og hva er det?

Trikset er å bruke brød.

Hva? Brød i kjøttbollene?

Jeg har så absolutt registrert mange oppskrifter med brød i kjøttbollene, men tenkt, i min villfarelse, at dette var et gammelt knep for å drøye maten. Vissvass!

Skjær noen brødskiver, gjerne av tørt brød, fjerne skorpen og legg det i kaldt vann noen minutter. Så klemmer du ut vannet og blander det med kjøttdeigen.

Brødets eventyrlige evne til å holde på væske er det som gjør at kjøttbollene blir helt fantastisk saftig.

Den andre innrømmelsen er at oppskriften ikke er min. Jeg følger mange matfolk på Twitter - og det var Adam Roberts som går under navnet Amateurgourmet som fristet meg til å prøve oppskriften.

I oppskriften er det pinjekjerner, rosiner, ost, hvitløk - ja - og brød!

Jeg har gjort noen små justeringer - og du finner oppskriften nedenfor.

Den serveres med pasta (og slik koker du den perfekt).

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 1000. Nå er målet å doble!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Mindre mas: Ti mattips som gjør livet enklere

Slik lager du perfekt pizzabunn

Dette er verdens viktigste grønnsak

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Christopher Sjuve

Kjøttboller (i verdensklasse)

Med denne oppskriften får du saftige, saftige kjøttboller.

20 min

0,5 kg kjøttdeig

3 skiver brød, skorpen fjernet

2 stk egg

2 fedd hvitløk

3 ss parmesan, nyrevet

2 ss persille

3 ss pinjekjerner

3 ss rosiner

salt og pepper

olje/smør til steking

Fremgangsmåte

Legg brødet i kaldt vann 4-5 minutter.

Pisk eggene i en stor bolle. Knus hvitløkfeddene og ha dem i bollen sammen med kjøttdeig, parmesan, persille, pinjekjerner, rosiner, salt og pepper.

Klem ut vannet av brødet (bruk hendene) og ha det i bollen. Bland ingrediensene grundig slik at brødet fordeler seg jevnt.

Form deigen til kjøttboller. Du kan bestemme selv hvor store kjøttboller du vil ha. Noen lager bare 12 stykker (kjøttkake-størrelse), mens andre lager 24 stykker (på størrelse med store "svenske" kjøttbullar).

Stek dem i smør og olje til de er gylne og har god stekeskorpe.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!