Oppskrift på kjøttboller

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Denne oppskriften gjør dem saftigere enn noensinne.

Det blir helt stille rundt bordet. Tre guttunger spiser og gomler i seg kjøttboller uten et ord, servert med kongelig tomatsaus.

Du vet du har en vinner når guttunger forspiser seg. Den nye oppskriften på kjøttboller ble kronet med umiddelbar suksess.

For litt siden samlet jeg 10 oppskrifter med kjøttdeig som alle burde ha i skuffen. Vel, her kommer en til.

Og disse kjøttbollene bør være høyt på lista. En ting er at det redder hverdagen, men sannelig sier jeg dere, gode kjøttboller forsvarer plassen på festbordet til kongen også.

Oppskriften er til alt overmål også økonomisk. På en halv kilo kjøttdeig var det nok til tre forspiste barn og tre voksne.

Jeg er et brødhue

Jeg skal komme med to innrømmelser. (Det sitter langt inne det her).

Når jeg har laget kjøttboller har jeg hoppet over det ene trikset som står i alle kokebøker (i alle fall før, la oss si, 1965). Resultatet blir knallgode kjøttboller - trodde jeg. Helt jeg begynte med trikset som løfter saftigheten til uante høyder.

Og hva er det?

Trikset er å bruke brød.

Hva? Brød i kjøttbollene?

Jeg har så absolutt registrert mange oppskrifter med brød i kjøttbollene, men tenkt, i min villfarelse, at dette var et gammelt knep for å drøye maten. Vissvass!

Skjær noen brødskiver, gjerne av tørt brød, fjerne skorpen og legg det i kaldt vann noen minutter. Så klemmer du ut vannet og blander det med kjøttdeigen.

Brødets eventyrlige evne til å holde på væske er det som gjør at kjøttbollene blir helt fantastisk saftig.

Den andre innrømmelsen er at oppskriften ikke er min. Jeg følger mange matfolk på Twitter - og det var Adam Roberts som går under navnet Amateurgourmet som fristet meg til å prøve oppskriften.

I oppskriften er det pinjekjerner, rosiner, ost, hvitløk - ja - og brød!

Jeg har gjort noen små justeringer - og du finner oppskriften nedenfor.

Den serveres med pasta (og slik koker du den perfekt).

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 1000. Nå er målet å doble!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Mindre mas: Ti mattips som gjør livet enklere

Slik lager du perfekt pizzabunn

Dette er verdens viktigste grønnsak

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Kyllingfilet med gulrotpuré=

Maten du blir sulten av å se på

Vi har uvanlig mye godt på menyen.

KUGELHOPF: Dette er et brød som ser ut som en kake. Det kan lure hvem som helst.=

Brødet som ser ut som en kake

Du baker det lett. Kjempelett.

OPPSKRIFT PÅ GRANITA: Dette er den enkleste granita du kan tenke deg. Den lages på kaffe og sukker. Og så serverer du den med lettpisket krem.=

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette prøver kroppen å fortelle deg

Her er symptomene du ikke burde ignorere.

artikkel bilde

- Nesa er stor og skeiv, veldig heksete

Vi ga seks personer muligheten til å retusjere seg selv.

artikkel bilde

Bekjennelser fra en perfekt gravid

Mitt andre svangerskap var en helsemessig katastrofe. Hurra for meg!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Taperen kunne like gjerne vært hundemat

Mens to typer får terninkast seks.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.