Oppskrift på kjøttboller

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Denne oppskriften gjør dem saftigere enn noensinne.

Det blir helt stille rundt bordet. Tre guttunger spiser og gomler i seg kjøttboller uten et ord, servert med kongelig tomatsaus.

Du vet du har en vinner når guttunger forspiser seg. Den nye oppskriften på kjøttboller ble kronet med umiddelbar suksess.

For litt siden samlet jeg 10 oppskrifter med kjøttdeig som alle burde ha i skuffen. Vel, her kommer en til.

Og disse kjøttbollene bør være høyt på lista. En ting er at det redder hverdagen, men sannelig sier jeg dere, gode kjøttboller forsvarer plassen på festbordet til kongen også.

Oppskriften er til alt overmål også økonomisk. På en halv kilo kjøttdeig var det nok til tre forspiste barn og tre voksne.

Jeg er et brødhue

Jeg skal komme med to innrømmelser. (Det sitter langt inne det her).

Når jeg har laget kjøttboller har jeg hoppet over det ene trikset som står i alle kokebøker (i alle fall før, la oss si, 1965). Resultatet blir knallgode kjøttboller - trodde jeg. Helt jeg begynte med trikset som løfter saftigheten til uante høyder.

Og hva er det?

Trikset er å bruke brød.

Hva? Brød i kjøttbollene?

Jeg har så absolutt registrert mange oppskrifter med brød i kjøttbollene, men tenkt, i min villfarelse, at dette var et gammelt knep for å drøye maten. Vissvass!

Skjær noen brødskiver, gjerne av tørt brød, fjerne skorpen og legg det i kaldt vann noen minutter. Så klemmer du ut vannet og blander det med kjøttdeigen.

Brødets eventyrlige evne til å holde på væske er det som gjør at kjøttbollene blir helt fantastisk saftig.

Den andre innrømmelsen er at oppskriften ikke er min. Jeg følger mange matfolk på Twitter - og det var Adam Roberts som går under navnet Amateurgourmet som fristet meg til å prøve oppskriften.

I oppskriften er det pinjekjerner, rosiner, ost, hvitløk - ja - og brød!

Jeg har gjort noen små justeringer - og du finner oppskriften nedenfor.

Den serveres med pasta (og slik koker du den perfekt).

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 1000. Nå er målet å doble!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Mindre mas: Ti mattips som gjør livet enklere

Slik lager du perfekt pizzabunn

Dette er verdens viktigste grønnsak

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag ny oppskrift

På forsiden av Spise

Se hvordan du lager en påskehare

Endelig: Nå vet vi hvordan påskeharen lages. Se videoen!

OPPSKRIFT PÅ EGGS FLORENTINE: Her kommer den legendariske oppskriften.=

Porsjerte egg til frokost?

Du lærer denne kunsten på to minutter. Garantert.

SKILLE EGGEPLOMMER OG EGGEHVITER: Det finnes en smart metode for å skille eggeplommer og eggehviter.=

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

artikkel bilde

Kjenner du igjen kjendisen?

Nei, det skal nemlig mye til...

artikkel bilde

- Interiøret er for oss som bor her

Se hvordan keramikeren har utnyttet hver krik og krok i Ullevål Hageby-leiligheten.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Gjett retten!

Her er quizen som lurer deg trill rundt.

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Husker du å handle alt du trenger til påsken?

Du husker ikke alt. Her er sjekklista.