En ny uke med blanke tallerkener! Jeg foreslår at vi fyller dem med gode ting - hele uka.

Mandag: Pølser med godt tilbehør.

På mandag åpner vi ballet med å lage en god pølsemiddag. Det høres kanskje ikke originalt eller spennende ut, men denne oppskriften er ikke som alle andre oppskrifter, her finner du nemlig selleri, purre, hvitløk og en slant med hvitvin. Da blir det litt sunnere og mye bedre.

Du må gjerne lage potetmos og da anbefaler jeg den med sellerirot.

Tirsdag: Risotto med sopp

Dersom du ikke har laget risotto før er det greit å lese igjennom det grunnleggende først. Når du kan det finnes det ingen risotto du ikke kan lage. Husk at risotto ikke kan lages med vanlig ris. Det vanligste er å bruke arborio-ris.

Til risottoen kan du gjerne servere et stykke fisk eller for eksempel noen dampede blåskjell.

Onsdag: Ertesuppe med stekt chorizo (og nybakt, italisensk brød?)

Denne ertesuppa er enkelt og knallgod. Og så går det fryktelig fort å lage den (se videoen her). Det er ikke mer hokus pokus enn å koke opp vann med kyllingkraft, frosne erter, en fløteskvett - og så steke litt pølsebiter. Med litt flaks klarer du det på 10 minutter.

Om du har tid og lyst er det knallgodt med nybakt focaccia til. Her er den oppskriften.

Torsdag: Potetsalat med mye godt

- Denne potetsalaten skiller seg ut fra alle andre.

- Hvorfor?

- Den er full av pinjekjerner.

- Det liker jeg, er det mer godt?

- Jepp, det er parmesan også.

- Oj, det høres godt ut.

- Ja, så er det litt gressløk og masse olivenolje.

Til denne supersalaten kan du servere kyllingbryst (slik blir det perfekt). Et annet forslag er andebryst - og det steker du på denne måten.

Fredag: Verdens beste kjøttboller

Tilbakemeldingen på disse kjøttbollene fått meg til å rødme av stolthet. SMS'er, mail og twittermeldinger har tikket inn ustanselig etter at jeg la ut oppskriften. (Og når sant skal sies, oppskriften er jeg jo ikke min...)

Det opplagte valget er pasta. Hvordan du koker pasta? Sjekk her da vel!

Og så er det fredag! Da kliner vi til med snickerskaka til dessert som vi også fikk veldig mange gode tilbakemeldinger på.

Ha en super uke!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 1000. Nå er målet å doble!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Mindre mas: Ti mattips som gjør livet enklere

Slik lager du perfekt pizzabunn

Dette er verdens viktigste grønnsak

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Pølsegryte med urter

Pølser er så mye mer enn det vi legger i lompe og spruter ketsjup på.

Ingredienser:

750 g pølse

1 stk gulrot

1 stk purre

1 stilk selleri

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 dl hvitvin

2 ss smør

3 ss urter

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Sopprisotto

Sopprisotto er en høstklassiker. Det er vanskelig å tenke seg denne årstiden uten en god risotto - gjerne på fersk sopp, men tørket fungerer også utmerket.

Ingredienser:

2 dl arborioris (ris til risotto)

1 stk gulrot

1 stk løk

150 g sopp

3 ss kraft

5 dl vann

50 g parmesan

1 dl hvitvin

50 g smør

1 fedd hvitløk

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Grønn ertesuppe med pølsebiter

Denne ertesuppen laget av frosne erter lager du på et blunk.

Til 1 porsjon:

250 g erter, frosne

2 dl vann

2 ss konsentrert kylling kraft

1 dl fløte

1 stk grillpølse

1 rømme klatt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Potetsalat med pinjekjerner

Denne salaten er stappfull av gode ting. Og poteter.

Ingredienser:

500 g poteter

3 stk sjalottløk

150 g lange, grønne bønner

50 g parmesan

70 g pinjekjerner

2 ss finhakket gressløk

5 ss olivenolje

1 ss sitronsaft

smør/olje, til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Kjøttboller (i verdensklasse)

Med denne oppskriften får du saftige, saftige kjøttboller.

Ingredienser:

0,5 kg kjøttdeig

3 skiver brød, skorpen fjernet

2 stk egg

2 fedd hvitløk

3 ss parmesan, nyrevet

2 ss persille

3 ss pinjekjerner

3 ss rosiner

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Snickerskake

Dette er den supre snickerskaka til Tom Victor Gausdal.

Ingredienser:

Bunnen

6 stk eggehvite

5 dl sukker

1 pk Ritz kjeks

250 g peanøtter (vanlige, salte peanøtter)

2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Sjokoladeglassur

6 stk eggeplomme

1 dl kremfløte

100 g smør

100 g sukker

100 g sjokolade, helst kokesjokolade

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!