ANDEBRYST: Om du steker andebrystet feil smaker det lever. Det kan vi ikke leve med.=

ANDEBRYST: Om du steker andebrystet feil smaker det lever. Det kan vi ikke leve med. © Foto: Erik Hannemann

Hvordan steke andebryst

Slik steker du andebryst

Andebryst må stekes på denne måten. Ellers smaker det lever.

Om du kjøper deg en saftig lammestek og baker den i ovnen kan du være temmelig sikker på at resultatet blir godt. Lammekjøttet er nemlig det mest tilgivende kjøttet som finnes. Andebrystet er den rake motsetningen. Det viser ingen nåde om du gjør feil.

Et andebryst som ikke stekes riktig får en merkelig og levrete smak. Det er synd og skam om det ender slik. For, dersom andebrystet behandles slik det skal er det en av de beste delikatessene i butikken.

Det er ikke spesielt vanskelig, men man må huske på et par ting. Det viktigste er at andebrystet ikke må stekes helt igjennom.

Det første man gjør er å skjære ruter i skinnet. Skinnet skal absolutt være på - det blir sprøtt og deilig. Slik skjærer du mønsteret:

Mange er opptatt av å ikke skjære helt igjennom (inn i kjøttet), men det har i praksis svært liten betydning. Frykt ikke!

Så var det selve stekingen. Det er greit å krydre med salt og pepper før du begynner. Noen liker å fjerne den lille, lange kjøttbiten som henger fast på undersiden - da blir det enda litt enklere å steke.

Jeg begynner med full spiker på plata og bruker både smør og olje. Andebrystet stekes først med skinnet ned i fem minutter (Jeg pleier å dempe varmen fra 10-8 etter omtrent tre minutter på min induksjonsovn. På vanlige ovner er det lenger responstid, så da rekker ikke platen å bli kaldere.) Etter fem minutter snur jeg brystet og steker det i 2,5 minutt, altså halvparten av tiden (lett å huske!). VIKTIG: Med denne metoden må brystet allerede ha romtemperatur!

Ett at brystet har hvilt i to-tre minutter skjærer jeg det opp. Da ser det sånn ut:

Tilslutt vil jeg bare inderlig anbefale å lage denne (helt kongelige) puréen til.

Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrevet her!

Og følg Sjuve på Twitter her.

Les også:

Slik blir kveldssnacksen super

Her er verdens beste lunsj

Tapas for en travel hverdag

Slik smelter du sjokolade

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag ny oppskrift

På forsiden av Spise

Se hvordan du lager en påskehare

Endelig: Nå vet vi hvordan påskeharen lages. Se videoen!

SKILLE EGGEPLOMMER OG EGGEHVITER: Det finnes en smart metode for å skille eggeplommer og eggehviter.=

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

=

Ni sauser til lammesteika

Inkludert sausen for den som ikke klarer å lage saus.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Kjenner du igjen kjendisen?

Nei, det skal nemlig mye til...

artikkel bilde

Knaker kneet, må du være obs

Noen lyder fra ledd er helt ufarlige, andre kan bety slitasje.

artikkel bilde

Til slutt tok familien grep

Se hvor lekkert det ble!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Gjett retten!

Her er quizen som lurer deg trill rundt.

Vi har testet mørk sjokolade

De beste er riktig gode, de dårligste smaker bare tørt og bittert.

Husker du å handle alt du trenger til påsken?

Du husker ikke alt. Her er sjekklista.