ANDEBRYST: Om du steker andebrystet feil smaker det lever. Det kan vi ikke leve med.=

ANDEBRYST: Om du steker andebrystet feil smaker det lever. Det kan vi ikke leve med. © Foto: Erik Hannemann

Hvordan steke andebryst

Slik steker du andebryst

Andebryst må stekes på denne måten. Ellers smaker det lever.

Om du kjøper deg en saftig lammestek og baker den i ovnen kan du være temmelig sikker på at resultatet blir godt. Lammekjøttet er nemlig det mest tilgivende kjøttet som finnes. Andebrystet er den rake motsetningen. Det viser ingen nåde om du gjør feil.

Et andebryst som ikke stekes riktig får en merkelig og levrete smak. Det er synd og skam om det ender slik. For, dersom andebrystet behandles slik det skal er det en av de beste delikatessene i butikken.

Det er ikke spesielt vanskelig, men man må huske på et par ting. Det viktigste er at andebrystet ikke må stekes helt igjennom.

Det første man gjør er å skjære ruter i skinnet. Skinnet skal absolutt være på - det blir sprøtt og deilig. Slik skjærer du mønsteret:

Mange er opptatt av å ikke skjære helt igjennom (inn i kjøttet), men det har i praksis svært liten betydning. Frykt ikke!

Så var det selve stekingen. Det er greit å krydre med salt og pepper før du begynner. Noen liker å fjerne den lille, lange kjøttbiten som henger fast på undersiden - da blir det enda litt enklere å steke.

Jeg begynner med full spiker på plata og bruker både smør og olje. Andebrystet stekes først med skinnet ned i fem minutter (Jeg pleier å dempe varmen fra 10-8 etter omtrent tre minutter på min induksjonsovn. På vanlige ovner er det lenger responstid, så da rekker ikke platen å bli kaldere.) Etter fem minutter snur jeg brystet og steker det i 2,5 minutt, altså halvparten av tiden (lett å huske!). VIKTIG: Med denne metoden må brystet allerede ha romtemperatur!

Ett at brystet har hvilt i to-tre minutter skjærer jeg det opp. Da ser det sånn ut:

Tilslutt vil jeg bare inderlig anbefale å lage denne (helt kongelige) puréen til.

Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrevet her!

Og følg Sjuve på Twitter her.

Les også:

Slik blir kveldssnacksen super

Her er verdens beste lunsj

Tapas for en travel hverdag

Slik smelter du sjokolade

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

10 TIPS TIL Å TRIVES PÅ KJØKKENET: Det finnes en god del ting som må være på plass for å trives.=

Triksene du må kunne for å bli en mesterkokk

Les dette om du vil bli bedre på kjøkkenet.

INDISK: Dette er en av de store, klassiske rettene fra India.=

Spis godt for 25 kroner dagen

Vi har laget en superbillig middagsmeny til deg.

Senk matstresset

Her er matekspertens tips for en mer lettvint hverdag.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Ser du hva som ikke stemmer her?

Det er ikke uvanlig med Photoshop-tabber, men klarer du å se disse?

artikkel bilde

Triksene du må kunne for å bli en mesterkokk

Les dette om du vil bli bedre på kjøkkenet.

artikkel bilde

Elly (17 mnd.) har aldri smakt hverken kake eller is

I stedet lever hun på «steinalderkost».

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Den billigste kjøttdeigen smaker best

Store forskjeller på kjøttdeig, viser testen.

Triksene du må kunne for å bli en mesterkokk

Les dette om du vil bli bedre på kjøkkenet.

Spis godt for 25 kroner dagen

Vi har laget en superbillig middagsmeny til deg.