ANDEBRYST: Om du steker andebrystet feil smaker det lever. Det kan vi ikke leve med.=

ANDEBRYST: Om du steker andebrystet feil smaker det lever. Det kan vi ikke leve med. © Foto: Erik Hannemann

Hvordan steke andebryst

Slik steker du andebryst

Andebryst må stekes på denne måten. Ellers smaker det lever.

Om du kjøper deg en saftig lammestek og baker den i ovnen kan du være temmelig sikker på at resultatet blir godt. Lammekjøttet er nemlig det mest tilgivende kjøttet som finnes. Andebrystet er den rake motsetningen. Det viser ingen nåde om du gjør feil.

Et andebryst som ikke stekes riktig får en merkelig og levrete smak. Det er synd og skam om det ender slik. For, dersom andebrystet behandles slik det skal er det en av de beste delikatessene i butikken.

Det er ikke spesielt vanskelig, men man må huske på et par ting. Det viktigste er at andebrystet ikke må stekes helt igjennom.

Det første man gjør er å skjære ruter i skinnet. Skinnet skal absolutt være på - det blir sprøtt og deilig. Slik skjærer du mønsteret:

Mange er opptatt av å ikke skjære helt igjennom (inn i kjøttet), men det har i praksis svært liten betydning. Frykt ikke!

Så var det selve stekingen. Det er greit å krydre med salt og pepper før du begynner. Noen liker å fjerne den lille, lange kjøttbiten som henger fast på undersiden - da blir det enda litt enklere å steke.

Jeg begynner med full spiker på plata og bruker både smør og olje. Andebrystet stekes først med skinnet ned i fem minutter (Jeg pleier å dempe varmen fra 10-8 etter omtrent tre minutter på min induksjonsovn. På vanlige ovner er det lenger responstid, så da rekker ikke platen å bli kaldere.) Etter fem minutter snur jeg brystet og steker det i 2,5 minutt, altså halvparten av tiden (lett å huske!). VIKTIG: Med denne metoden må brystet allerede ha romtemperatur!

Ett at brystet har hvilt i to-tre minutter skjærer jeg det opp. Da ser det sånn ut:

Tilslutt vil jeg bare inderlig anbefale å lage denne (helt kongelige) puréen til.

Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrevet her!

Og følg Sjuve på Twitter her.

Les også:

Slik blir kveldssnacksen super

Her er verdens beste lunsj

Tapas for en travel hverdag

Slik smelter du sjokolade

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

Åtte fantastiske måter å bruke aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Ender i skilsmisse i 91 prosent av tilfellene

Fire ting som skader parforholdet.

artikkel bilde

Er dere klare for barn nummer to?

Eller holder det med en runde med bæsjebleier og våkenetter?

artikkel bilde

Fra kjedelig til spennende og kledelig - på sekunder

Uten å følge trendene, blir du gatas kuleste. Les hvordan!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.