Bilde

PIZZABUNN: Klikk på lenka nede i teksten og print ut den perfekte oppskrift på pizzabunn. © Fotodesign: Lene Rian

Pizzabunn

Slik lager du perfekt pizzabunn

Det er to tall du må huske for å lykkes med pizzabunnen.

null
© Fotodesign: Lene Rian

Del på Facebook

For at en pizza skal bli vellykket må du har en skikkelig pizzabunn. Det er, eh, grunnlaget for en god pizza.

Det som gjør oppskriften på pizzabunn så vrien å huske er at det ene tallet er et desimaltall. Likevel, de magiske tallene for en pizzabunn er følgende:

Det første tallet er 4 og det andre er 1,5.

Dersom du (i likhet med de fleste jeg kjenner med universitetsutdannelse) ikke klarer å huske de to tallene, har jeg følgende forslag til deg som lager pizza ofte:

Print ut denne artikkelen og klipp ut bildet.

Legg merke til at denne oppskriften ikke bruker olje. Det kan du gjerne ha i. Om du har med tre spiseskjeer olivenolje blir deigen litt smidigere og enda litt sprøere.

Det optimale målet for en pizza er at du skal kunne holde et pizzastykke i den tykke enden. Og så skal ikke den spisse enden bøye seg i et dypt bukk. De færreste klarer det, men det er altså målet.

Og dermed er noe sagt om hvor mye fyll som skal dekke en pizzabunn også. Altså, mindre enn du tror.

Klikk her, print ut, klipp ut og fest den på kjøleskapet!

Oppskriften holder til én rund pizzabunn.

Les også:

10 mattips som gjør livet enklere

Ukens kake

Godbiter med kyllingkjøttdeig

For ordens skyld, nedenfor er hele oppskriften på pizzabunn:

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Kyllingfilet med gulrotpuré=

Maten du blir sulten av å se på

Vi har uvanlig mye godt på menyen.

KUGELHOPF: Dette er et brød som ser ut som en kake. Det kan lure hvem som helst.=

Brødet som ser ut som en kake

Du baker det lett. Kjempelett.

OPPSKRIFT PÅ GRANITA: Dette er den enkleste granita du kan tenke deg. Den lages på kaffe og sukker. Og så serverer du den med lettpisket krem.=

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

- Nesa er stor og skeiv, veldig heksete

Vi ga seks personer muligheten til å retusjere seg selv.

artikkel bilde

Dette prøver kroppen å fortelle deg

Her er symptomene du ikke burde ignorere.

artikkel bilde

Bekjennelser fra en perfekt gravid

Mitt andre svangerskap var en helsemessig katastrofe. Hurra for meg!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Taperen kunne like gjerne vært hundemat

Mens to typer får terninkast seks.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.

Tre-retteren alle klarer

Altså, hovedretten er garantert suksess. Forretten tar 5 minutter, og desserten... sorry, men ord blir fattige.