Annonse

© Fotodesign: Lene Rian

img Del på Facebook



For at en pizza skal bli vellykket må du har en skikkelig pizzabunn. Det er, eh, grunnlaget for en god pizza.

Det som gjør oppskriften på pizzabunn så vrien å huske er at det ene tallet er et desimaltall. Likevel, de magiske tallene for en pizzabunn er følgende:

Det første tallet er 4 og det andre er 1,5.

Dersom du (i likhet med de fleste jeg kjenner med universitetsutdannelse) ikke klarer å huske de to tallene, har jeg følgende forslag til deg som lager pizza ofte:

Print ut denne artikkelen og klipp ut bildet.

Legg merke til at denne oppskriften ikke bruker olje. Det kan du gjerne ha i. Om du har med tre spiseskjeer olivenolje blir deigen litt smidigere og enda litt sprøere.

Det optimale målet for en pizza er at du skal kunne holde et pizzastykke i den tykke enden. Og så skal ikke den spisse enden bøye seg i et dypt bukk. De færreste klarer det, men det er altså målet.

Og dermed er noe sagt om hvor mye fyll som skal dekke en pizzabunn også. Altså, mindre enn du tror.

Klikk her, print ut, klipp ut og fest den på kjøleskapet!

Oppskriften holder til én rund pizzabunn.

Les også:

10 mattips som gjør livet enklere

Ukens kake

Godbiter med kyllingkjøttdeig

For ordens skyld, nedenfor er hele oppskriften på pizzabunn:

Crestock

Pizzabunn

Dette er den eneste oppskriften på pizzabunn du trenger. Deigen gir én rund pizza - tynn bunn.

45 min

Til 4 porsjoner

4 dl hvetemel

1,5 stk vann

0,5 pk tørrgjær

1 ts salt

3 ss olje, eventuelt

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til en jevn deig. La den heve til omtrent dobbel størrelse. Nå er den ferdig til å kjevles. Om du kjevler ut deigen på et stekebrett og lar den etterheve i 15-20 minutter, og så kjevler igjen, før du har på fyll blir deigen enda sprøere og luftigere.

Pizza med tynn bunn blir best når den stekes på høy varme. Sett ovnen på maks. 

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Se flere saker fra: Slik lager du den beste pizzaen

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.