Det dukker stadig opp nye råd når det gjelder slanking, eller gamle råd bare i ny forpakning.

Dette er et tema som engasjerer mange og vi blir visst ikke lei av å lese om emnet. Det er svært viktig å være bevisst egne spisemønstre - hvilke som har ført til at du la på deg, og ikke minst hvilke som har ført til en vektreduksjon.

Idealvekten din er den som gir deg normal BMI (body mass index), det vil si BMI mellom 18,5 og 24,9. BMI er en formel som viser balansen mellom høyde og vekt. Det indikerer om en person er over- eller undervektig eller har normal vekt.

Du kan bruke idealvektkalkulatoren for å finne din idealvekt, den som gir BMI mellom 18,5 og 24,9.

Bom stille

Står vekten stille, eller går den feil vei, selv om du spiser sunt?

Ifølge Women's Health Mag er det åtte typiske feil folk gjør, som hindrer vektnedgang. Om du klarer å slanke deg, står og faller med hvor sterkt du ønsker å gå ned i vekt, og hvordan du tenker, ifølge noen av Norges beste slankemotivatorer.

Åtte grunner til at vekten står stille

Vi har bedt fire kostholdseksperter om å kommentere disse åtte feilene - og gi råd til hvordan unngå tabben:

Gründer av kostholdstjenesten Somebody.no Camilla Andersen, ernæringsfysiolog ved Synergi Helse Ida Lobben Stie, ernæringsfysiolog hos Bama Gunn Helene Arsky og professor i ernæring Birger Svihus gir deg her sine beste råd:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!