Marengs med bær
Søte, små marengs med deilig topping og sesongens bær eller frukt er en fristende dessert som du attpåtil lager i en fei.

12 stk. eller 1 stor kake
4 eggehviter
2½ dl sukker
FYLL:
1 beger Kremost til baking vanilje eller naturell
½ dl kremfløte
3 ss melis
PYNT:
4 dl hvite og røde rips/ev. andre bær
Forvarm stekeovnen til 125°. Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. Tilsett sukkeret litt av gangen og fortsett piskingen til en stiv og blank marengs.
Dekk en plate med bakepapir. Fordel 12 porsjonsmarengser på papiret. Lag en liten fordypning eller grop i midten av hver. Ønsker du å lage en stor bunn, tegner du en sirkel på ca. 22-24 cm. Fyll på med marengs og lag en liten grop i midten.
Sett platen på nederste rille i ovnen og senk temperaturen til 100°. Stek til marengsen slipper papiret, ca. 1 time (1½ time for kake).

Løsne bunnene fra papiret med en gang du tar dem ut fra ovnen og legg over på et serveringsfat. La marengsene avkjøles. Pisk sammen kremost, fløte og melis. Fordel ostekremen over marengsene og pynt med bær (velg de du får tak i) og grønne blader rett før servering.
Les også:
Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Rask eplepai med karamelliserte epler
Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør