16 biter

4 egg

270 g sukker

180 g hvetemel

2 ts natron

2 ts kanel

1 ts salt

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1½ dl olje

2 gulrøtter

200 g mørk sjokolade, 55 %

200 g hvit sjokolade

GLASUR:

1 boks kremost,

naturell

1 ts vaniljesukker

50 g smør

150 g melis

PYNT:

revet sjokolade

revet gulrot

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Tilsett og rør inn hvetemel, natron, kanel, salt, vaniljesukker og bakepulver.

Riv gulrøtter og press ut overflødig saft.

Rør inn olje, gulrøtter og grovhakket sjokolade.

Fyll røren i en smurt liten langpanne, 20x30 cm, og stek kaken i ovnen på nederste rille ved 190° i 45-60 min. Bruk en kakenål for å sjekke at den er ferdig.

Avkjøl på rist.

Rør sammen glasuren og bre den utover kaken.

Pynt gjerne med revet sjokolade og revne gulrøtter på toppen.

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!