Sitronkake

Frisk og god søtsak til kaffen - som nytes like godt ved peisen mens høststormene uler som til sommerlige landturer.

Saftig, frisk og holdbar sitronkake som smaker godt til kaffen.
Saftig, frisk og holdbar sitronkake som smaker godt til kaffen. Foto: Foto: Tove Hertzberg
Sist oppdatert

16 biter

225 g smør

225 g sukker

4 egg

300 g hvetemel

2 ts vaniljesukker

1½ ts bakepulver

2 sitroner, saft

og skall

GLASUR:

150 g melis

1-2 ss sitronsaft

Ha smør og sukker i en bolle og rør til det er lyst og luftig. Ha i finrevet sitronskall, saft og to av eggene, visp godt.

Sikt i halvparten av melet, visp til det er blandet inn. Ha i de siste eggene og visp godt igjen, ha i resten av melet, vaniljesukker og bakepulver.

Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Tilslørte plommepiker

Rask eplepai

Havremuffins du baker i en fei

Gulerotkake med biter av mørk sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Hell røren over i smurt springform, 24 cm i diameter eller i en liten langpanne 20 x 25 cm, jevn til overflaten og stek kaken midt i i ovnen ved 180° i ca. 35-40 min (40-45 om du lager dobbel porsjon i stor langpanne).

La kaken avkjøles i formen.

Glasuren lages ved å blande melis med sitronsaft - ta i litt av gangen til du får en passe smørbar melis.

Ha glasuren over avkjølt kake.

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.
Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 27/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også