16 biter

225 g smør

225 g sukker

4 egg

300 g hvetemel

2 ts vaniljesukker

1½ ts bakepulver

2 sitroner, saft

og skall

GLASUR:

150 g melis

1-2 ss sitronsaft

Ha smør og sukker i en bolle og rør til det er lyst og luftig. Ha i finrevet sitronskall, saft og to av eggene, visp godt.

Sikt i halvparten av melet, visp til det er blandet inn. Ha i de siste eggene og visp godt igjen, ha i resten av melet, vaniljesukker og bakepulver.

Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Tilslørte plommepiker

Rask eplepai

Havremuffins du baker i en fei

Gulerotkake med biter av mørk sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Hell røren over i smurt springform, 24 cm i diameter eller i en liten langpanne 20 x 25 cm, jevn til overflaten og stek kaken midt i i ovnen ved 180° i ca. 35-40 min (40-45 om du lager dobbel porsjon i stor langpanne).

La kaken avkjøles i formen.

Glasuren lages ved å blande melis med sitronsaft - ta i litt av gangen til du får en passe smørbar melis.

Ha glasuren over avkjølt kake.

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!