8-10 muffins

200 g mør

4 ss sukker

4 ss lys sirup

4 dl havregryn

2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

¼ ts salt

FYLL:

2 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

½ l jordbær

Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Tilslørte plommepiker

Rask eplepai

Klassisk sitronkake

Gulrotkake med biter av mørk sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Smelt smøret i en kjele og rør i sukker, sirup, havregryn, mel, bakepulver og salt.

Fordel røren i små muffinsformer av papir som settes i et muffinsbrett. Stek kakene midt i ovnen ved 200° i ca. 10 min. til de er gylne.

Trykk til en liten fordypning i midten av kakene når de kommer ut av ovnen. Ta kakene ut av papirformene og avkjøl på rist.

Visp fløten til krem sammen med vaniljesukker.

Fordel kremen i kakens fordypninger. Rens jordbærene og del dem i biter. Fordel dem oppå kremen.

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!