Oppskrift på rullekake:

En stor langpanne

4 egg

120 g (1¼ dl) sukker

120 g (2½ dl) hvetemel

¼ ts bakepulver

FYLL:

2½ dl bringebærsyltetøy, eller eventuelt andre typer syltetøy

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel og bakepulver sammen og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bre røren utover i en langpanne med bakepapir. Stek kaken midt i stekeovn på 200° i 8-10 min.

Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.

Smør på fyll og rull kaken sammen, gjerne ved hjelp av bakepapiret.

Skjær kaken opp i skiver rett før servering og legg på fat. Pynt med friske bær.

Se triksene du trenger for å få til rullekaken, ved å klikke på bildet under. Saken fortsetter under videoen.

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!