Rask pai med epler
Karamelliserte epler kombinert med skiver av marsipan, smaker godt på en butterdeigsbunn.

4 porsjoner
150 g smør
1 dl brunt sukker
½ ts kanel
2 ss sitronsaft
1 dl valnøtter
4 pl. butterdeig
12 tynne skiver
marsipan
4 epler
Smelt smør og sukker i en stekepanne på lav varme til sukkeret har løst seg opp.
Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:
Havremuffins du baker i en fei
Gulerotkake med biter av mørk sjokolade
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
Grovhakk valnøttene og tilsett i smørblandingen sammen med kanel og sitronsaft. La blandingen trekke på svak varme til passe karamellsaus.

Trykk ut butterdeigsplatene, men la det bli igjen en liten kant rundt.
Fordel marsipanskiver over butterdeigen. Rens og del eplene i skiver og legg over marsipanskivene. Hell karamellsausen over. Stek epletertene i ovn ved 200° i ca. 15-20 min.
Serveres med pisket krem eller vaniljeis.
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør