4 porsjoner

150 g smør

1 dl brunt sukker

½ ts kanel

2 ss sitronsaft

1 dl valnøtter

4 pl. butterdeig

12 tynne skiver

marsipan

4 epler

Smelt smør og sukker i en stekepanne på lav varme til sukkeret har løst seg opp.

Andre søte oppskrifter fra Hjemmet:

Tilslørte plommepiker

Havremuffins du baker i en fei

Klassisk sitronkake

Gulerotkake med biter av mørk sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Grovhakk valnøttene og tilsett i smørblandingen sammen med kanel og sitronsaft. La blandingen trekke på svak varme til passe karamellsaus.

Trykk ut butterdeigsplatene, men la det bli igjen en liten kant rundt.

Fordel marsipanskiver over butterdeigen. Rens og del eplene i skiver og legg over marsipanskivene. Hell karamellsausen over. Stek epletertene i ovn ved 200° i ca. 15-20 min.

Serveres med pisket krem eller vaniljeis.

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!