Familiebilene i Frankfurt:

Her er de nye familiebilene

Det er flere svært interessante familiebiler som akkurat nå presenteres for verdenspressen for aller første gang.

BILLIG PLASS: Superb stasjonsvogn er diger, og blir antakeligvis også ganske så rimelig. Se opp, VW Passat, Volvo V70 og resten av gjengen!
BILLIG PLASS: Superb stasjonsvogn er diger, og blir antakeligvis også ganske så rimelig. Se opp, VW Passat, Volvo V70 og resten av gjengen!
Publisert Oppdatert

Den store, internasjonale bilutstillingen i Frankfurt har flere formål. For det første, viser bilprodusentene fram det de har i programmet. Mer interessant er det å se hvilken retning de ønsker å gå i fremtiden, der konseptbilene er gode indikasjoner på hva som kan komme.

Aller mest interessant er avdukningen av de helt nye produksjonsmodellene - eller biler som er svært nær produksjonsbåndet. Blant disse, er det et knippe du høyst sannsynlig bør vurdere sterkt når din neste familiebil skal velges.

Les også:

Her finner du høstens viktigste nyheter

Her er SUV-ene som veldig snart kommer hit

Test av 76 firehjulsdrevne biler

Guide: De beste, brukte stasjonsvognene

GEDIGEN: Bakseteplassen og bagasjerommet i Superb er svært rommelig. Dette blir en familie- og lastefrakter av rang.
GEDIGEN: Bakseteplassen og bagasjerommet i Superb er svært rommelig. Dette blir en familie- og lastefrakter av rang.

Gedigen og rimelig

Skoda Superb er en bil vi har stor sans for her i redaksjonen. Vi har blant annet kjørt den over 8000 km som langtestbil, og vi har latt den bryne seg på gammel, svensk storhet. Bilen er stor, velkjørende og forholdsvis komfortabel. Dessuten er den billig, sett i forhold til hvor mye bil du får for pengene.

Da forrige generasjon Superb var på markedet, var det lenge snakk om at den skulle komme som stasjonsvogn. Den kom aldri. Muligens fordi Skodas moderselskap, altså Volkswagen, syntes en slik bil ville bli særdeles skummel for deres egen Passat.

Det var da. Nå er nemlig stasjonsvognutgaven av Superb klar. Og ja, den er diger!

Bilen er nærmere bestemt 4,83 meter lang, én centimeter lengre enn Volvos store stasjonsvogn V70, som du finner tester av her. Bagasjerommet rommer 633 liter, eller 1865 liter om du legger ned det rommelige baksetet. Det er mye. Nesten like mye som i den snart utgåtte Mercedes-Benz E-klasse stasjonsvogn, som du finner tester av her.

Les også:

De fem beste familiebilene

Her er våre testvinnere

Slik velger du idrett til barna dine

Billig familiebil til tre seksere

Her er de sikreste familiebilene

E-klasse-priser kan du nok ikke regne med på den nye Superb stasjonsvogn. Selv om den norske importøren ikke kan gi noen priser ennå, blir den nok ikke så veldig mye dyrere enn sedanen. Der begynner prisen på svært trivelige 291 300 kr.

Store og staselige

STOR: Stasjonsvognutgaven av den nye E-klasse er diger, luksuriøs og trygg.
STOR: Stasjonsvognutgaven av den nye E-klasse er diger, luksuriøs og trygg.

Den nye stasjonsvognutgaven av E-klasse er for øvrig gedigen og flott. Vi blir ikke overrasket om den har kjøreegenskaper og komfort som er svært lik sedanutgaven - som du finner tester av her. Bilen kommer hit i november, foreløpig med tre motorer på programmet, og vil antakeligvis koste litt over en halv millioner kroner.

Les også:

Direktørbiler på billigsalg

Nå blir vanlige biler hybrider

0,15 liter på mila - kommer den neste år?

Fremtiden er elektrisk

En helt ny generasjon Saab 9-5 er også snart her i landet. Bilen er stor, elegant og staselig, med mange lekre detaljer. Den kommer også med motoralternativer som gjør den interessant for oss med normal lommebokstørrelse. Les mer om Saab 9-5 her, og her finner du tester av den utgående 9-5.

Mer lommebokvennlig

Opel Astra er interessant for deg som ikke trenger så voldsomt stort bagasjerom, og vil bruke litt mindre penger på familiebilen. Insignia - som du finner tester av her - har blitt godt mottatt, og ble blant annet kåret til årets bil i fjor. Nå sikter Opel på å gjenta suksessen med nye Astra. Dagens modell er aldrende, men de første bildene av nye Astra viser frem spenstige linjer og generelt moderne design. Les mer om den nye Astra her. Og den gamle, og alle andre Opel-modeller vi har testet, kan du lese om her.

SMÅTRIKS: Dette er ferdig eksteriør, ikke noen konseptversjon, men merk at det er brukt småtriks som 19-tommers hjul for å få den til å se lekrest mulig ut.
SMÅTRIKS: Dette er ferdig eksteriør, ikke noen konseptversjon, men merk at det er brukt småtriks som 19-tommers hjul for å få den til å se lekrest mulig ut. Foto: Haakon Førde

I samme klasse finner vi også stasjonsvognutgaven av VW Golf. Den flotte kompaktbilen blir forholdsvis rommelig, velutstyrt og rimelig. Dessuten kommer bilen med enorme muligheter for personlig tilpasning, enten det gjelder motor og girkasse, eller utstyr. Les mer om den her. Våre tester av Golf finner du her.

Familiens drøm?

En mye, mye større VW er også på vei i ny tapning. Familiedrømmen Caravelle/Multivan er oppdatert, med mer komfort, flottere interiør og lavere forbruk enn før. Den kan du lese mer om her.

Trenger du en litt mindre flerbruksbil, kan Fords kompakte C-Max være tingen. Den er praktisk, og produsenten lover svært trivelige kjøreegenskaper. Les mer om den her. Nå har Ford nettopp presentert den nye C-Max i litt lengre utgave, også; Grand C-Max er en sjuseters MPV med skyvedør på hver side. Bortsett fra at bagasjerommet kanskje ser en anelse knapt ut når alle sju seter er i bruk, har den jo alle ingrediensene som ønskes i "den perfekte familiebilen".

PLASS TIL AKTIVITETER: Syv seter og et hav av plass. Men hvor ble det av familien?
PLASS TIL AKTIVITETER: Syv seter og et hav av plass. Men hvor ble det av familien? Foto: VW

Et annet, nytt sjuseter-alternativ finner du i Peugeot 5008, som du kan lese mer om her. Den er fleksibel, skal ha god plass til alle sju, og blir velutstyrt. Under panseret kan du velge mellom bensinmotorer på 120 eller 156 hk, og dieselmotorer på 109, 150 eller 163 hk.

For hytteturen

En annen drøm, i hvert fall om vi skal forhåndsdømme ut av det inntrykket forgjengeren presterte å gi redaksjonen, kan kommer fra Subaru. Den nye Legacy, og den litt røffere utgaven Outback, er nemlig snart på plass her i landet. Den er større enn før, særlig i baksetet og bagasjerommet, og den er flottere enn før. Les mer om disse her.

Les også:

Slik takler du barn med reisesyke

ALLE PÅ PLASS: Den lengre sjusetersutgaven Grand C-Max blir enda mer praktisk enn C-Max; fleksibel innredning og skyvedører er slikt familien liker.
ALLE PÅ PLASS: Den lengre sjusetersutgaven Grand C-Max blir enda mer praktisk enn C-Max; fleksibel innredning og skyvedører er slikt familien liker.

Så mye CO2 slipper du ut

Enkle tips til miljøvennlig familieliv

Så mye tåler bilen din

Flere nye SUV-er er også på vei. Fra den kompakte og antakeligvis forholdsvis rimelige Hyundai ix35, via en oppgradert utgave av den lille Suzuki SX4, til den helt ferske BMW X1 og luksus-SUV-en Land Rover Discovery 4. Alle disse, og enda flere av SUV-ene som kommer, kan du lese mer om her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning