Range Rover Sport

Denne digre luksus-SUVen har fått mindre utvendige oppgraderinger, men betydelige forbedringer innvendig. Videre kommer den nå med den samme treliteren som Discovery har, samt en ny kompressormatet 5,0-liters V8 med 510 hk og 625 Nm.

Innstegsprisen er 1 098 000 kroner for treliteren, og 2 054 000 kroner for femliteren - begge er personbiler.

Les fersk prøvekjøring av Range Rover Sport!

SUV-ene vi elsker!

Honda CR-V

I januar 2010 kommer en ansiktsløftet CR-V på markedet. Ingen priser er klare, men for første gang vil du kunne kjøpe en CR-V med kombinasjonen dieselmotor og automatkasse.

Lest test av dagens CR-V her!

Honda CR-V=

Honda CR-V

Kia Sorento

En helt ny Sorento er på det norske markedet i mars/april 2010. Den er lengre og lavere enn dagens versjon, og skrudd sammen som en monocoque - ikke som et karosseri skrudd fast på ei ramme.

Mest aktuell her blir en ny 2,2-liters turbodiesel. Basert på nye Sorento drives det også et forsøksprosjekt med en hybridversjon som kombinerer diesel og elmotor.

Les hvem vi kåret som forrige vinters beste SUV-er!

Kia Sorento=

Kia Sorento

Hyundai ix35

ix35 erstatter Tucson, og kalles en "crossover" av Hyundai. Modellen har sin verdensdebut i Frankfurt, men kommer ikke til Norge før i april neste år.

ix35 er designet med merkets nye designspråk "fluidic sculpture", og særlig grillen kommer du til å finne igjen på fremtidens Hyundai-modeller.

Digre storebror ix55 er allerede på markedet, og forvent at en Santa -Fe-erstatter kommer om et drøyt år, og kalles ix45. Men en ansiktsløftning for Santa Fe er på plass i høst.

Les mer om ix35 her!

Hyundai ix35=

Hyundai ix35

Peugeot 3008 Hybrid4

Også dette er en hybrid som kombinerer dieselmotor med elektromotor - og siden den første driver forhjulene og elmotoren bakhjulene, har du 4WD! Selv om denne vises i Frankfurt, er den forsinket med ett år i forhold til opprinnelig lanseringsplan, og dukker derfor ikke opp på markedet før i 2011.

Les mer om 3008 Hybrid4 her!

Peugeot 3008 Hybrid4=

Peugeot 3008 Hybrid4

Suzuki SX4

Denne modellen får du også som Fiat Sedici, og begge er nå på banen med en ansiktsløftning. Men bare SX4 er kommet med det som er den største nyheten, nemlig kombinasjonen av bensinmotor (1,6-liter) og automatkasse - for øvrig til en pris av 279 900 kroner.

De fem beste SUV-ene - pluss en slakt!

Suzuki SX4=

Suzuki SX4

Mazda CX-7

CX-7 kommer i en ny versjon til vinteren, og får nå den samme "familiegrillen" som søsknene 6 og 3. Dessuten får du den med en 2,2-liters turbodiesel (men ikke i kombinasjon med automatkasse med det første), som skal være den første japanske bilen med et system (SCR) som reduserer utslippet av NOX med 40 %. Nye CX-7 er i salg i Norge i januar.

Les mer om CX-7 her!

Mazda CX-7=

Mazda CX-7

BMW X1

Dette er BMWs første kompakte SAV (Sport Activity Vehicle). X1 blir stappfull av miljøgunstig teknologi som for eksempel automatisk stopp/start-funksjon. Det er stort sett bare dieselversjonene som - av prisårsaker - vil være aktuelle i Norge, når X1 er her i oktober.

Du kan velge mellom 2- og 4-hjulstrekk, med startpriser på h.h.v. 359 000 og 399 000 kroner. BMW X6 ActiveHybrid kommer først i mai/juni neste år, og vil basere seg på den største bensinmotoren, 50i, kombinert med elektromotorer.

Les mer om X1 her!

BMW X1=

BMW X1

Land Rover Discovery 4

Discovery har fått en mindre eksteriørmessig ansiktsløftning og ny motor - en treliters diesel med 245 hk og 600 Nm. Interiøret er blitt mer eksklusivt og personbilaktig.

De første bilene er på vei inn i landet i disse dager, og treliteren har en innstegspris på 1 039 900 kroner som personbil, og 590 700 kroner som varebil.

Test av 76 firehjulsdrevne biler!

Les om sovjetiske pampebiler!

Tre seksere til ny familiebil

=

Land Rover Discovery

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!