De beste brukte stasjonsvognene
Se de beste stasjonsvognene du får for under 200.000 kroner.

Vi har valgt ut tre stasjonsvogner med dieselmotor som alle koster mellom 150 og 200 tusenlapper på bruktmarkedet og som kan anbefales.
Å velge bruktbil kan være vanskelig. Anbefalingene er mange og sprikende, og det er ofte vanskelig å vite hvem man skal høre på.
Noen har hatt dårlige erfaringer med sin Volkswagen, og forbanner merket. Det betyr ikke nødvendigvis at alle biler fra Wolfsburg er klare til å bli spiker etter tre år.
Andre har hatt dårlig erfaring med Toyotaen sin, og mener at merkets kvalitetsrykte bare er en illusjon som blir opprettholdt av en dyktig PR-avdeling.
Vi har derfor bestemt oss for å dykke dypt for å finne frem de virkelig gode bruktbilene. Vi har tatt med erfaringene til våre biltestere, kvalitetsundersøkelser fra hele verden, samt undersøkelser som viser kundetilfredshet.
All denne informasjonen gjør at vi ender opp med tre bruktbiler som kan anses som gode valg i klassen for nyere (fra 2001) brukte dieselbiler mellom 150.000 og 200.000 kroner.
Vi har kommet fram til disse bilene etter omfattende søking på finn.no. Det er ikke satt noen grense for kilometerstand, men valgene er gjort fra en grundig vurdering av hva du får for pengene.
Les også:
17 stasjonsvogner under 300.000
Stasjonsvogner som skiller seg ut
BMW 3-serie (E46)
Kjøreglad og komfortabel tysker.
BMW 3-serie har alltid vært en favoritt hos bilentusiaster. Den kan skilte med både god kvalitet, elegant utseende og spenstige kjøreegenskaper.
I prisklassen vi nå tar for oss, er det den forrige 3-serien som blir aktuell. Selv om den begynner å dra på årene, er det ingen som kommer til å se på det som en gammel bil.
Bakhjulsdrift er sjelden vare nå om dagen - spesielt når det kommer til biler av denne typen. Sammen med Mercedes er BMW den eneste produsenten som kun benytter seg av bakhjulsdrift i sine biler (Mercedes har valgt drift på forhjulene på sine minste modeller, A- og B-klasse).
Bakhjulsdriften er med på å gi bilen de flotte kjøregenskapene bilen er kjent for, men det reduserer også fremkommeligheten når vinterføret blir ekstremt.
Plassen er ikke BMWs sterkeste kort, men for en familie på fire er det likevel tilstrekkelig. Verken Audi A4 eller Mercedes C-klasse, som er de to mest åpenbare konkurrentene, kan skilte med nevneverdig større plass.
I dette prissegmentet er det 320d som peker seg ut. Etter faceliften i 2001 fikk 2-literen 148 hester (mot 134 fra 99-01). Motoren er ikke like kultivert som enkelte av de nyeste på markedet, men sett opp mot andre motorer fra samme tidsperiode er den helt på høyden.
Vi har testet den nye modellen med 2-liters diesel og firehjulstrekk. Les testen her.
Ford Mondeo
En av de morsomste forhjulsdrevne stasjonsvognene på markedet.

Mondeo er en av markedets beste familiebiler, og den har solgt godt. Da den kom på markedet i 2000 var det mange som hadde høye forventinger, ettersom Ford hadde levert varene med Focus. Mondeo viste seg å følge opp på alle punkter.
Kjøremessig er den blant de beste i sin klasse. Veigrepet og presisjonen er, når vi snakker om forhjulsdrevne stasjonsvogner, i ypperste klasse.
Samtidig har Ford klart å ta vare på de trygge egenskapene, samt den gode komforten andre generasjon Mondeo hadde.
Teknisk og opplevd kvalitet går ikke alltid hånd-i-hånd, men det har Ford klart å få til her. Interiøret, og for så vidt også eksteriøret, ser helt klart bra ut - samtidig som det virker å være godt skrudd sammen.
Da bilen var ny fikk Mondeo skryt for sine kultiverte dieselmotorer. De er ikke lenger best på markedet, men de fortsatt veldig gode.
Mazda 6
En av de aller beste japanske familiebilene.
Da Mazda lanserte arvtageren etter 626 var det høye forventninger til den nye bilen. 626 var på ingen måte noen spennende bil, selv om den leverte varene når det kom til plass og komfort.

Da Mazda 6 kom på markedet innfridde den det aller meste av forventninger, og gikk inn som en av de beste familiebilene på markedet. Den er kjøreglad og velbalansert, og minner dermed mye om Ford Mondeo kjøremessig.
Vi har testet muskelversjonen MPS. Les testen her.
Du må tåle litt dekk- og motorstøy, og interiøret er ganske plastpreget. Likevel er Mazda 6 en trivelig og forholdsvis rimelig bil.
Dieselmotoren leveres meden sekstrinns manuell girkasse som er både lettsjaltet og presis. De av dere som ikke liker å gire selv blir nok skuffet hvis dere ser på Mazda 6. Den er nemlig ikke tilgjengelig med automatgir i kombinasjon med dieselmotor.
