Vi har valgt ut tre stasjonsvogner med dieselmotor som alle koster mellom 150 og 200 tusenlapper på bruktmarkedet og som kan anbefales.

Å velge bruktbil kan være vanskelig. Anbefalingene er mange og sprikende, og det er ofte vanskelig å vite hvem man skal høre på.

Noen har hatt dårlige erfaringer med sin Volkswagen, og forbanner merket. Det betyr ikke nødvendigvis at alle biler fra Wolfsburg er klare til å bli spiker etter tre år.

Andre har hatt dårlig erfaring med Toyotaen sin, og mener at merkets kvalitetsrykte bare er en illusjon som blir opprettholdt av en dyktig PR-avdeling.

Vi har derfor bestemt oss for å dykke dypt for å finne frem de virkelig gode bruktbilene. Vi har tatt med erfaringene til våre biltestere, kvalitetsundersøkelser fra hele verden, samt undersøkelser som viser kundetilfredshet.

All denne informasjonen gjør at vi ender opp med tre bruktbiler som kan anses som gode valg i klassen for nyere (fra 2001) brukte dieselbiler mellom 150.000 og 200.000 kroner.

Vi har kommet fram til disse bilene etter omfattende søking på finn.no. Det er ikke satt noen grense for kilometerstand, men valgene er gjort fra en grundig vurdering av hva du får for pengene.

Les også:

17 stasjonsvogner under 300.000

Stasjonsvogner som skiller seg ut

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!