Transporter en av VWs storselgere gjennom tidene, med 1 million produsert av den siste utgave alene.

Og vis oss den familie som ikke på et eller annet tidspunkt har begynt å drømme om 7-setersplassen i en Caravelle - når alt annet blir for smått.

Les også: Test av forskjellige typer familiebiler

Plass til verandakassene

Likevel havner bilen ofte i medieskyggen. Litt fordi den er uten direkte konkurrenter og litt fordi den ofte klassifiseres som nyttekjøretøy. Det mener mange er høyst ufortjent.

VW Transporter=

HELE FAMILIEN: Transporter, Caravelle, Multivan. © VW

Bilen er nemlig ekstremt praktisk og rommelig:

En bekjent av denne journalisten pleide for eksempel å ta med seg verandakassene på ferie. Så naboene slapp å vanne dem. Det var ikke mulig da familien byttet til en BMW 5-serie stasjonsvogn..

Les også: Ditt barnesete kan være farlig

Fire motorer og firehjusdrift

Nå er Transporter-designen vesentlig fornyet. Dermed bringes Transporter inn i det formspråket vi kjenner fra de øvrige nye Golf, Scirocco og Polo. Særlig i fronten.

Se for eksempel: Video av Golf

Mange har sikkert Transporter-minner knyttet til den karakteristiske knatredieselen. Når kommer bilen med en ny firesylindret commonrail TDI-motor. Motoren kommer i fire utgaver med dreiemoment fra 220 til 400 Nm.

VW Transporter=

KJØRER GODT: Og ikke minst sitter du høyt, med god oversikt i trafikken. © VW

Forbruket og dermed CO2-utslippet reduseres med inntil 0,2 liter per mil, avhengig av valgt girkasse. Girkasse ja: Nå får du dessuten både mulighet for DSG dobbeltclutch girkasse og siste generasjon 4Motion firehjulstrekk.

Les også:

Priser og levering

Importøren har ikke offentliggjort prisene, men den nye Transporter-familien debuterer på Frankfurt-messen IAA og er antagelig i salg rundt midten av september.

Prisene bør midlertid ikke stige noe særlig: Av dagens utgaver er Caravelle 1,9 TDI 102hk kort den billigste, til 508.000 kroner. Og ønsker du en godt utstyrt luksubil, koster Multivan 2,5l 174 hk TDI Highline over 850.000 kroner.

Her er:

VW Transporter=

YRKESSJÅFØR: Det er ikke nødvendigvis kjedelig å kjøre familiebuss. © VW

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!