Ukemeny

Ukemeny med gla'mat

Menyen som får deg i godt humør!

Publisert Oppdatert

Forrige uke var det en hel ukemeny med grillmat. Det blir det ikke denne uka, men flere av rettene kan du absolutt lage på grillen om du vil lage mat ute.

Mandag: Aspargessuppe

En herlig og frisk start på uka er en enkel aspargessuppe. Du kan bruke hvilken som helst fisk i denne oppskriften. Siden er det er laks på menyen i morgen, kan man gjerne bruke en hvit fisk.

Legg merke til at oppskriften er for to porsjoner, men den er altså enkel å doble.

Tirsdag: Laks og pasta

En av de enkleste oppskriftene med laks som finnes er denne. Kok pasta og ha i ertene det siste minutter før du siler av. Stek løk og pasta - bland!

Onsdag: Quesadilla

Ikke taco, ikke empanadas, ikke burritos, men quesadillas velger vi til middag denne dagen. Du kjøper ferdige, myke tortillas og smører dem med smøreost. Så legger du krydret kjøttdeig på den ene siden, bretter over og steker dem sprøe i stekepannen. Dette er ordentlig snadder!

Torsdag: Indisk på grillen

Grillspydene kan selvsagt også stekes i en vanlig stekepanne (eller grillpanne), men gjør seg best på grillen. Tilbehør? Jeg tenker at den beste potetsalaten gjør susen. Det er dog ikke vanlig tilbehør til indisk, så for alle som vil lage smakfull, deilig ris til - her er den beste oppskriften.

Fredag: biff med chimichurri med hasselbackpoteter

Denne fredagskvelden gleder alle seg til biff (slik steker du den forresten perfekt). Og til den får du noen fabelaktig gode hasselbackpoteter.

Om du vil fleske til lager du også bearnes (se hvordan Hellstrøm gjør det). Og jeg har ikke lyst til å spise noe annet til enn grillet paprika.

Lørdag: Saltbakt fisk med tarte tatin med rødløk og fennikel

Den kule tarte tatin-måten å lage grønnsaker på ser du hvordan du gjør her (video). Og den saltbakte fisken, vel, den kommer til å blir den beste saltbakte fisken du har laget. Særlig for deg som ikke har laget det før. Ja, det er garantert!

Å saltbake en fisk er enkelt: Bland masse salt og vann, slik at det er lett å forme. Pakk saltet godt rundt fisken og bak den i ovnen. Fjerne saltet og kos deg med den saftigste fisken du har spiste på lenge.

Søndag: Verdens beste kjøttboller

Verdens beste kjøttboller avslutter denne uka. I kjøttbollene finner du pinjekjerner, parmesan, brød og, faktisk, rosiner. Nei, det skulle man ikke tro, men alle som har prøvd dette blir like imponert!

Ha en smakfull uke!

Aspargessuppe med laks

Dette er Geir Skeies enkle oppskrift på aspargessuppe med laks.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

100 g Laks

6 stk Asparges

2 dl Fløte

1 dl Melk

1 dl Vann

Salt

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Laksefilet

100 g Erter

Dill, frisk

1 stk Sjalottløk

Sitron

Olivenolje

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning