OPPSKRIFT PÅ RIS: Ris kan være dørgende kjedelig. Denne oppskriften gjør noe med det!=

OPPSKRIFT PÅ RIS: Ris kan være dørgende kjedelig. Denne oppskriften gjør noe med det! © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på ris

Slik blir risen god

På denne måten får du suksess med risen.

Så lenge setningen om middagen ble rundet av med ordene "...med ris", datt jeg alltid av lasset. Det kunne være kylling med alskens godsaker, kokt kjøtt som falt fra hverandre bare den fikk syn på en skje, men alt ble bare trist når jeg hørte "...med ris".

For det er sannelig ikke vågalt å proklamere at ris er kjedelig. Altså kokt ris. Uten noe.

Og slik spiste vi ris i årevis. Og jeg kunne ikke begripe at hele verden synes dette var stas.

Men, det synes de jo heller ikke. Alle setter jo smak og farge på ris. Kokt, smakløs ris er misforstått. Om det fortsatt serveres på norske kjøkkenbord er en kulinarisk tragedie og vitnesbyrd om fraværende kultur- og smaksforståelse (eller vennlig, men sørgelig misforstått kulturrelativisering; - Dette spiser dem i India, liksom. Jeg ser wannabe-antropologen for meg ved middagsbordet). Jeg fornærmer sikkert noen, men regner glatt med å bli tilgitt når de tester oppskriften nedenfor...

Tror du meg ikke? Da må du prøve denne fabelaktige indiske smaksbomben og fortelle meg hva som er likheten mellom den og "norsk" ris (hint: Gi opp). Eller en tyrkisk pilaf?

Oppskriften på god ris

Jeg skammer meg over ikke å huske hvor jeg har hentet denne oppskriften fra. På den annen side, i alle kjøkken i Marokko, Algerie, Tunis finner du antagelig en eller annen variant av det samme. Eller India, antakelig.

Poenget er at alle land hvor ris er populært (tenk på et land de ikke spiser ris...) har de havnet på samme konklusjon: Dette blir jammen meg godt! (Kanskje med unntak av Japan, men det setter vi på kontoen for "påstander som ikke går helt opp").

Denne risen fungerer i forbløffende mange kombinasjoner. For eksempel kylling med oransje tilbehør, indisk kylling (selvsagt), chorizo, spareribs eller grillet, hvit fisk.

Oppskriften finner du nedenfor!

(Over 17.000 følger Sjuve på Facebook)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir laksen god

En oppskrift på glutenfri kake for alle

Her er det beste ostekake-knepene

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag ny oppskrift

På forsiden av Spise

Se hvordan du lager en påskehare

Endelig: Nå vet vi hvordan påskeharen lages. Se videoen!

SKILLE EGGEPLOMMER OG EGGEHVITER: Det finnes en smart metode for å skille eggeplommer og eggehviter.=

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

=

Ni sauser til lammesteika

Inkludert sausen for den som ikke klarer å lage saus.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Kjenner du igjen kjendisen?

Nei, det skal nemlig mye til...

artikkel bilde

Knaker kneet, må du være obs

Noen lyder fra ledd er helt ufarlige, andre kan bety slitasje.

artikkel bilde

Til slutt tok familien grep

Se hvor lekkert det ble!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Gjett retten!

Her er quizen som lurer deg trill rundt.

Vi har testet mørk sjokolade

De beste er riktig gode, de dårligste smaker bare tørt og bittert.

Husker du å handle alt du trenger til påsken?

Du husker ikke alt. Her er sjekklista.