OPPSKRIFT PÅ RIS: Ris kan være dørgende kjedelig. Denne oppskriften gjør noe med det!=

OPPSKRIFT PÅ RIS: Ris kan være dørgende kjedelig. Denne oppskriften gjør noe med det! © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på ris

Slik blir risen god

På denne måten får du suksess med risen.

Så lenge setningen om middagen ble rundet av med ordene "...med ris", datt jeg alltid av lasset. Det kunne være kylling med alskens godsaker, kokt kjøtt som falt fra hverandre bare den fikk syn på en skje, men alt ble bare trist når jeg hørte "...med ris".

For det er sannelig ikke vågalt å proklamere at ris er kjedelig. Altså kokt ris. Uten noe.

Og slik spiste vi ris i årevis. Og jeg kunne ikke begripe at hele verden synes dette var stas.

Men, det synes de jo heller ikke. Alle setter jo smak og farge på ris. Kokt, smakløs ris er misforstått. Om det fortsatt serveres på norske kjøkkenbord er en kulinarisk tragedie og vitnesbyrd om fraværende kultur- og smaksforståelse (eller vennlig, men sørgelig misforstått kulturrelativisering; - Dette spiser dem i India, liksom. Jeg ser wannabe-antropologen for meg ved middagsbordet). Jeg fornærmer sikkert noen, men regner glatt med å bli tilgitt når de tester oppskriften nedenfor...

Tror du meg ikke? Da må du prøve denne fabelaktige indiske smaksbomben og fortelle meg hva som er likheten mellom den og "norsk" ris (hint: Gi opp). Eller en tyrkisk pilaf?

Oppskriften på god ris

Jeg skammer meg over ikke å huske hvor jeg har hentet denne oppskriften fra. På den annen side, i alle kjøkken i Marokko, Algerie, Tunis finner du antagelig en eller annen variant av det samme. Eller India, antakelig.

Poenget er at alle land hvor ris er populært (tenk på et land de ikke spiser ris...) har de havnet på samme konklusjon: Dette blir jammen meg godt! (Kanskje med unntak av Japan, men det setter vi på kontoen for "påstander som ikke går helt opp").

Denne risen fungerer i forbløffende mange kombinasjoner. For eksempel kylling med oransje tilbehør, indisk kylling (selvsagt), chorizo, spareribs eller grillet, hvit fisk.

Oppskriften finner du nedenfor!

(Over 17.000 følger Sjuve på Facebook)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir laksen god

En oppskrift på glutenfri kake for alle

Her er det beste ostekake-knepene

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

DET GRØNNE I HVITLØKEN: Ja, dersom du skal fjerne det gjør du det på denne måten.=

Du spiser vel ikke det grønne i hvitløken?

Du lærer noe nytt på 22 sekunder.

OPPSKRIFTER MED GRESSKAR: Dette er den kuleste oppskriften med gresskar på hele Internet.=

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana!=

Du blir glad bare av å se på denne maten

Sjekk denne digge ukemenyen.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.