BURRITOS=

BURRITOS © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på burritos

Slik lager du burritos

Så enkelt er det å lage god hverdagsmat.

I likhet med nydelige nachos og sprøstekte quesadillas er burritos genial hverdagsmat. Men, hva er burrito?

Alle nordmenn som har vært i Mexico og bestilt taco blir overrasket. For det første får du aldri det samme på to restauranter. Og du får aldri noe som ligner på det vi kaller taco i gamlelandet. Da er det greiere med burrito.

Share

Det ser nemlig ut til at det er mer enighet om hva en burrito er. Det vil si: Man er enig om at en burrito er en maislefse som er brettet (se nedenfor) rundt noe godt innhold. Nøyaktig hva det gode innholdet består av er ikke så nøye.

Ordet burrito betyr "lite esel". Noen forklarer det med at en sammenbrettet burrito ligner litt på et eseløre, men jeg vet ikke helt om jeg kjøper den. Jeg tenker snarere at en burrito spilte rollen som traust og trofast bondekost - akkurat som eselet var traust og trofast. Burro er esel. Burrito er lefse.

Våre dagers overdådige lefsefyll minner lite om den tradisjonelle, meksikanske landsbygdas burrito med bønner eller ris. Nå er det nesten umulig å tenke seg en burrito uten kjøtt, salat, tomat, ost og rømme.

Det er vanlig å lage en ostesaus og helle over også. Du kan bruke denne grunnoppskriften, og bruk den osten du liker best.

Innholdet velger du selv. Men om du vil beholde innholdet inne i lefsa er det kjekt å kunne brette den. Slik gjør du det:

Legg på alt du vil ha i burritoen.

BURRITOS=

BURRITOS © Foto: Erik Hannemann

Brett halvveis inn fra sidene.

BURRITOS=

BURRITOS © Foto: Erik Hannemann

Ta den ene siden (en av de som ikke er brettet) og legg over alt innholdet. Bruk fingertuppene til å skyve lefsa under innholdet.

BURRITOS=

BURRITOS © Foto: Erik Hannemann

Nå er det bare å rulle en gang.

BURRITOS=

BURRITOS © Foto: Erik Hannemann

Slik ser lefsa ut når den er brettet.

BURRITOS=

BURRITOS © Foto: Erik Hannemann

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag ny oppskrift

På forsiden av Spise

=

- En ren luksusmaraton

Vi måtte bare prøve en en 3-stjerners restaurant.

Se hvordan du lager en påskehare

Endelig: Nå vet vi hvordan påskeharen lages. Se videoen!

OPPSKRIFT PÅ EGGS FLORENTINE: Her kommer den legendariske oppskriften.=

Posjerte egg til frokost?

Du lærer denne kunsten på to minutter. Garantert.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Her er trendene gutta hater aller mest

Sjansen er stor for at du kler deg i minst én av dem.

artikkel bilde

Stor påskequiz for hele familien

25 spørsmål å bryne seg på for både store og små.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Du vil ikke tro det du ser

Genial måte å skille egg og hvite på!

Gjett retten!

Her er quizen som lurer deg trill rundt.

Slik blir lammelåret perfekt

Det er enklere enn du tror.