BURRITOS=

BURRITOS © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på burritos

Slik lager du burritos

Så enkelt er det å lage god hverdagsmat.

I likhet med nydelige nachos og sprøstekte quesadillas er burritos genial hverdagsmat. Men, hva er burrito?

Alle nordmenn som har vært i Mexico og bestilt taco blir overrasket. For det første får du aldri det samme på to restauranter. Og du får aldri noe som ligner på det vi kaller taco i gamlelandet. Da er det greiere med burrito.

Share

Det ser nemlig ut til at det er mer enighet om hva en burrito er. Det vil si: Man er enig om at en burrito er en maislefse som er brettet (se nedenfor) rundt noe godt innhold. Nøyaktig hva det gode innholdet består av er ikke så nøye.

Ordet burrito betyr "lite esel". Noen forklarer det med at en sammenbrettet burrito ligner litt på et eseløre, men jeg vet ikke helt om jeg kjøper den. Jeg tenker snarere at en burrito spilte rollen som traust og trofast bondekost - akkurat som eselet var traust og trofast. Burro er esel. Burrito er lefse.

Våre dagers overdådige lefsefyll minner lite om den tradisjonelle, meksikanske landsbygdas burrito med bønner eller ris. Nå er det nesten umulig å tenke seg en burrito uten kjøtt, salat, tomat, ost og rømme.

Det er vanlig å lage en ostesaus og helle over også. Du kan bruke denne grunnoppskriften, og bruk den osten du liker best.

Innholdet velger du selv. Men om du vil beholde innholdet inne i lefsa er det kjekt å kunne brette den. Slik gjør du det:

Legg på alt du vil ha i burritoen.

BURRITOS=

BURRITOS © Foto: Erik Hannemann

Brett halvveis inn fra sidene.

BURRITOS=

BURRITOS © Foto: Erik Hannemann

Ta den ene siden (en av de som ikke er brettet) og legg over alt innholdet. Bruk fingertuppene til å skyve lefsa under innholdet.

BURRITOS=

BURRITOS © Foto: Erik Hannemann

Nå er det bare å rulle en gang.

BURRITOS=

BURRITOS © Foto: Erik Hannemann

Slik ser lefsa ut når den er brettet.

BURRITOS=

BURRITOS © Foto: Erik Hannemann

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED GRESSKAR: Dette er den kuleste oppskriften med gresskar på hele Internet.=

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!

FORIANA: Denne kan brukes på laks, som pastasaus, på svinekoteletter og annet. Si hei og bli kjent med denne foriana!=

Du blir glad bare av å se på denne maten

Sjekk denne digge ukemenyen.

OPPSKRIFT PÅ FOUGASSE: Dette brødet er morsomt å bake.=

Kule ting du baker i dag

Det kommer snart til å lukte godt i huset ditt!

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er langt verre enn matforgiftning

Det er mye rart du kan ta med deg hjem fra utlandet. Disse sykdommene bør du unngå.

artikkel bilde

Hvorfor er det vanskelig å servere Cola light i luften?

QUIZ: Dette visste du garantert ikke om fly.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Gresskar-oppskriften som er farlig god

Og du har neppe sett det før!