I siste programmet i TV-serien Food and Drink på BBCLifestyle får vi servert en nydelig rett. Det er den eplekakenes gigant, nemlig tarte tatin, som får sin nye fetter. Prinsippet er det samme, nemlig at den bakes "opp-ned" i ovnen og i stekepannen.

Skjønte ikke? Sjekk videoen overfor.

Vi har hatt gleden av å følge dette programmet hele veien og vi har samlet alle videosnuttene her.

Programleder og kokk Michel Roux har tidligere fristet oss med flere klassikere. Det første vi fikk var nettopp en eplekake. Den andre desserten var en île flottante, altså flytende øyer. Roux viste oss også hvordan den mektige og kjente ostesoufleen lages.

Den aller mest imponerende var kanskje den superlukseriøse hamburgeren - bare en god kokk kunne klekke ut den ideen!

 

Oppskriften finner du nedenfor!

Her er de offisielle sidene til programserien.

BBCLifestyle

Tarte tatin med fennikel og rødløk

Dette er en flott måte å servere grønnsaker på. Den kan spises som en hovedrett eller som tilbehør til kjøtt og fisk.

Til 4 porsjoner:

250 g butterdeig

2 stk rødløk

3 stk fennikel

1 stk rød chili

1 dl olivenolje, extra virgin

1 ss balsamicoeddik

1 ts korianderfrø eller malt koriander

salt og nykvernet pepper

60 g sukker

2 stilk timian

50 g parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!