Ting å ha på pizza
Slik blir pizzaen morsom igjen
Pizza er mer enn kjøttdeig og ost.
Det går fort i den sammen tralten. Kjøttdeig, ost og tomatsaus. Det er ikke noe galt med den pizzaen, bare man steker kjøttdeigen ordentlig og lager tomatsausen perfekt. Og så er det selvsagt alfa-omega at deigen blir sprø og fin.
Pizza er genialt til å få brukt opp ting du har i kjøleskapet som ellers ikke ville noe verdig avslutning. Det finnes ikke noen matrett hvor devisen anything goes passer bedre. For her er alt lov. Så lenge det smaker sånn nogenlunde.
Pizza er som kjent akkurat som sex: Når det er godt, er det skikkelig godt, når det ikke er så vellykket er det fortsatt ganske godt.
Slipp deg løs! Bruk listene nedenfor som inspirasjon til din neste pizza.
Kjøtt:
Blir det rester etter middagene er det smart å spare på dem til pizzaen. Når det er sagt er det ikke noe i veien for å prøve ut annet kjøtt enn det du vanligvis bruker.
- Bacon
- kylling
- flatbiff i biter
- Chorizo
- Skinke
- Kjøttboller med hvitløk
- Pepperoni
- Parmaskinke
- Serranoskinke
- Salami
- Pølse
- Lam
Grønnsaker
Det er lov å ha på noe annet enn tomatsaus. Det er smart å bruke det italienske utgangspunktet soffrito med tomat, løk og hvitløk.
Ellers kan du få inspirasjon av å lese listen nedenfor:
- Spirer
- Artisjokkhjerter (hermetiske)
- Avokado
- Purre
- Bønner
- Brokkoli
- Kapers
- Gulrot
- Cherrytomater
- Soltørkede tomater
- Aubergine
- Sopp
- Paprika
- Oliven
- Løk
- Erter
- Squash
Nøtter
Det er kanskje ikke så vanlig, men veldig godt å ha på nøtter. Det gir litt god knask til pizzaen.
- Mandler
- Peanøtter
- Pistasjnøtter
- Pecannøtter
- Pinjekjerner
- Valnøtter
Krydder
Her er det bare å prøve seg fram.
- Basilikum
- Chili
- Gressløk
- Koriander
- Kumin
- Dill
- Oregano
- Timian
- Merian
- Persille
- Rosmarin
Sjømat
Det er mindre vanlig med sjømat på pizzaen. Selv er jeg ikke så glad i å blande sjømat og ost - så mine sjømatpizzaer er uten smeltet ost. Men: Det er en god idé å ha smøreost på bunnen, som for eksempel er blandet med knuste korianderfrø.
- Reker
- Laks
- Ørret
- Røket laks
- Tunefisk
Ost
Osten bestemmer ofte mye av smaken på pizzaen. Har du lyst på en ost med mye smak kan det være lurt å kombinere den med en annen slik at det ikke blir altfor overveldende.
- Blåmuggost
- Gauda
- Brie
- Camembert
- Cheddar
- Feta
- Chevre
- Gorgonzola
- Manchego
- Monterey Jack
- Parmesan
- Mozzarella
Les også:
Bruk to timer, lag middag for hele uka
- Bedre sjokoladekake er vanskelig å lage
Denne saken ble første gang publisert 05/02 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.