Oppskrifter for hele uka
Middag for hele uka på 2 timer
Med noen enkle grep kan du lage middag for hele uka på et par timer.
Det høres nesten utrolig ut, men det er faktisk ingen heksekunst å lage middager for hele uka på noen timer.
Det krever selvsagt en innsats på kjøkkenbenken, men ikke mer enn at det er overkommelig.
Ikke la deg stresse av at du har flere kjeler i gang på en gang - her skal det kokes!
Fiskesuppe, indisk kylling, chili con carne og kjøttsuppe kan alle lages på én gang.
Det enkleste er å printe ut oppskriftene og ha de med på kjøkkenet. Finn fram bokser og beholdere du kan ha suppe og andre ting i.
Kjøttsuppa er den som trenger mest tid. Skjær kjøttet i biter og få i gang kokeprosessen.
Nå kan du gå løs på resten av grønnsakene - når de er renset, hakket og skåret er faktisk mesteparten av jobben gjort.
Gå i gang med fiskesuppa, indisk kylling og chili con carne. Pesto kan du lage mens grytene koker. Med iherdig innsats skal mye være gjort på et par timer. Selv om du bruker lenger tid vil du likevel takke deg selv resten av uken for denne innsatsen.
Mandag: Fiskesuppe
Fisken til fiskesuppa kan du kutte opp og ha i kjøleskapet. På mandag koker du opp suppa, har i fisken og venter noen minutter til fisken har trukket ferdig.
Tirsdag: Pesto
Pesto er fint å lage på forhånd. Alt du trenger å gjøre er å koke pasta og blande inn pestoen.
Onsdag: Indisk kylling
I oppskriften under står det at du serverer risen til. Men, du kan også koke risen sammen med kyllingen og karrisausen. Da er det bare å varme opp når du skal spise den. Risen pleier å absorbere mye væske, så spe på med litt vann når du varmer den opp igjen.
Husk bare at ris kan bli dårlig og bør ikke ligge lenge i kjøleskap. Maks et par-tre dager.
Torsdag: Chili concarne
Denne retten er super å lage i forveien. I likhet med kyllingretten kan den kanskje virke litt tørr etter noen dager i kjøleskapet. Da er det bare å ha i litt vann når du varmer den opp.
Fredag: Kjøttsuppe
Kjøttsuppa holder seg fint i fem dager i kjøleskapet.
Les også:
Seks gryteretter som holder deg varm
Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!
Til 4 porsjoner
0.5 stk Løk
2 stk Gulrøtter
2 stk Selleri
1 stk Purre
400 g Fisk
3 ss Smør
1.5 l Fiskekraft eller buljong
2 dl Crème fraîche
Salt og pepper
Sukker
Ingredienser:
1 fedd Hvitløk
5 ss Pinjekjerner
1 potte Basilikum
75 g Parmesan
0.5 dl Olje
Salt og pepper
Ingredienser:
Chili con carne med rømme og tortilla
Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 stk Løk
0.5 kg Kjøttdeig
1 ss Tomatpuré
2 stk Tomatboks
5 fedd Hvitløk
3 stk Soltørkede tomater
3 stk Gulrøtter
2 bokser Bønner
1 ts Kuminfrø
1 ts Korianderfrø
1 stk Chili
1 ts Chilipulver
2 stk Paprika
4 ss Rømme
Tortillachips
Kjøttsuppe
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 kg Storfe
1.5 l Vann
2 ts Salt
3 stk Gulrot
1 stk Laurbærblad
1 stk Purre
1 stk Hodekål
2 stk Persille
Salt
Pepper
Denne saken ble første gang publisert 10/01 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.