Det høres nesten utrolig ut, men det er faktisk ingen heksekunst å lage middager for hele uka på noen timer.

Det krever selvsagt en innsats på kjøkkenbenken, men ikke mer enn at det er overkommelig.

Ikke la deg stresse av at du har flere kjeler i gang på en gang - her skal det kokes!

Fiskesuppe, indisk kylling, chili con carne og kjøttsuppe kan alle lages på én gang.

Det enkleste er å printe ut oppskriftene og ha de med på kjøkkenet. Finn fram bokser og beholdere du kan ha suppe og andre ting i.

Share

Kjøttsuppa er den som trenger mest tid. Skjær kjøttet i biter og få i gang kokeprosessen.

Nå kan du gå løs på resten av grønnsakene - når de er renset, hakket og skåret er faktisk mesteparten av jobben gjort.

Gå i gang med fiskesuppa, indisk kylling og chili con carne. Pesto kan du lage mens grytene koker. Med iherdig innsats skal mye være gjort på et par timer. Selv om du bruker lenger tid vil du likevel takke deg selv resten av uken for denne innsatsen.

Mandag: Fiskesuppe

Fisken til fiskesuppa kan du kutte opp og ha i kjøleskapet. På mandag koker du opp suppa, har i fisken og venter noen minutter til fisken har trukket ferdig.

Tirsdag: Pesto

Pesto er fint å lage på forhånd. Alt du trenger å gjøre er å koke pasta og blande inn pestoen.

Onsdag: Indisk kylling

I oppskriften under står det at du serverer risen til. Men, du kan også koke risen sammen med kyllingen og karrisausen. Da er det bare å varme opp når du skal spise den. Risen pleier å absorbere mye væske, så spe på med litt vann når du varmer den opp igjen.

Husk bare at ris kan bli dårlig og bør ikke ligge lenge i kjøleskap. Maks et par-tre dager.

Torsdag: Chili concarne

Denne retten er super å lage i forveien. I likhet med kyllingretten kan den kanskje virke litt tørr etter noen dager i kjøleskapet. Da er det bare å ha i litt vann når du varmer den opp.

Fredag: Kjøttsuppe

Kjøttsuppa holder seg fint i fem dager i kjøleskapet.

Les også:

Billig middag hele uka

Seks gryteretter som holder deg varm

Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!

Norsk fiskesuppe

Her er Wenche Andersens fiskesuppe. Klassisk oppskrift.

Til 4 porsjoner:

0,5 stk løk, eller 2 sjalottløk

2 stk gulrøtter

2 stk sellerirotskiver

1 stk purre

400 g fiskefilet, uten skinn og ben

3 ss smør

1,5 l fiskekraft eller buljong

2 dl crème fraîche, rømme eller 1 dl fløte

salt og pepper

littsukkerog hvitvinseddik

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Pesto

Dette er oppskriften på klassisk, grønn pesto.

Ingredienser:

1 fedd hvitløk

5 ss pinjekjerner

1 potte basilikum

75 g parmesan

0,5 dl olje

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):

Kjøttsuppe

Til 4 porsjoner:

1 kg storfe kjøtt høyrygg

1,5 l vann

2 ts salt

3 stk gulrot

1 stk laurbærblad

1 stk purre

1 stk skalk av hodekål

2 stk persille stilk

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!