Test av frossenpizza: Særlig én overrasker

«Folkefavoritt» får terningkast fem av ernæringsfysiologen: – Man skal ikke skue hunden på hårene!

RASK LØSNING: En fiks ferdig pizza kan mette mager i en hektisk hverdag.
Publisert

Det er ikke alltid man har tid – eller lyst – til å lage pizzaen fra bunnen av. Men hvilken pizza fra frysedisken kan spises med best samvittighet? I denne testen har ernæringsfysiologen har vurdert ni varianter. 

En skikkelig god pizza har en perfekt balanse mellom fyll og bunn, og den inneholder gjerne tomater, kjøtt, ost i passe mengder, kanskje andre grønnsaker og smakfulle krydder. 

Baker du den selv, kan du også slenge i litt grovt mel i deigen. Men rekker du ikke det, så er jo butikkfryseren full av alternativer. Men hva skal man velge?

Tynn vs. tykk bunn

Velger du en tykkbunnet pizza, får du unektelig mer deig i magen, noe som metter. Samtidig betyr det at du får et mer ubalansert måltid med forholdsvis mye karbohydrater fra hvitt mel. 

Tynne bunner betyr mer fyll, og det er ofte ikke så dumt. Det kommer bare an på hva fyllet er. Dessverre er det gjerne mye ost, noe som gjør at fettprosenten øker.

Kjøttfyll på pizzaen gjør at du får i deg mer protein. Men alt fyll er ikke like sunt. Ren skinke er bedre enn pepperoni- og salamipølser, som jo er spekket med fett. 

Og hvor mye kjøtt det faktisk er i pizzaen, varierer mye. Bildene på pakken gir gjerne et bedre inntrykk enn det du får når du åpner den.

Spis halve!

Det smarteste du kan gjøre med en frossenpizza, er å dele den med minst en annen person. Da har du ledig plass på tallerkenen til en liten salat også. Med en gang er pizzaen din straks mange hakk sunnere. 

Om du ser på merkingen på en del pizzaer, så oppgir de at for eksempel en halv liten pizza er en porsjon. Eller at en litt større pizza skal deles på tre personer. 

Følg dette rådet, selv på de der det ikke står noen slik anbefaling! Så unngår du at en pizza står for 60 prosent eller mer av dagens kaloriinntak. Vi har likevel tatt med hva hele pizzaen utgjør i kalorier. Til sammenlikning er en middag gjerne rundt 600 kcal for en dagsmeny på 2000 kcal totalt.

Hva betyr terningkastene?

Pizzaene har fått terningkast mellom 1 og 6, der 6 er et svært godt valg innen frossenpizza mens 1 er mindre bra valg innen frossenpizza. 

Vi ønsker oss en kjøttpizza med mye kjøtt, lite karbohydrater (altså tynnere bunn), lite kalorier og lite mettet fett. Og så ønsker vi oss mye protein og lite salt.

Hvert av de 9 produktene er gitt poeng mellom 1 og 9 for innhold av kalorier (1 for mest, 9 for minst), protein (1 for minst, 9 for mest), karbohydrater (9 for minst, 1 for mest), mengde kjøtt (1 for minst, 9 for mest), salt (1 for mest, 9 for minst) og mettet fett (1 for mest, 9 for minst) per 100 g pizza. Summen for ett produkt kan da maksimalt bli 54 poeng. 

Poengene er så gjort om til terningkast. Smaken er ikke vurdert - dette er en ren næringsvurdering ut fra det som oppgis av produsentene. Produktene er vurdert ved besøk på meny.no, oda.no og produsentenes hjemmesider i september 2025.

Goodly glutenfri Pizza Pepperoni

Terningkast 2

Goodly Glutenfri og laktosefri Pizza Pepperoni får testens laveste score og ender med terningkast 2.

Leverandør: Rema 1000

Nettovekt: 335 gram

Ca. pris: 66,70 kroner

Beskrivelse fra produsenten: En glutenfri pepperonipizza, laget i Italia.

De tre hovedingrediensene: Maisstivelse 18 %, tomatpuré 18 %, laktosefri mozzarella

Allergener: Melk (laktosefri)

Antall tilsetningsstoffer: 6

Prosent kjøtt: 13 %

Kalorier: 277 kcal/100 g

Kalorier hvis du spiser hele pizzaen alene: 928 kcal

Fett: 13 gram/100 gram

Herav mettede fettsyrer: 5 gram/100 gram

Karbohydrater: 31 gram/100 gram

Protein: 8 gram/100 gram

Salt: 1,7 gram/100 gram

Ernæringskommentar:

Remas glutenfrie pizza er dessverre svak på de fleste områdene vi har sjekket. Det eneste unntaket er kjøttprosenten, som er litt bedre enn gjennomsnittet i testen. Med basis i maisstivelse heller enn glutenholdig hvete, inneholder den nest mest karbohydrater av alle pizzaene.

Den har flest kalorier, mest mettede fettsyrer per 100 gram og minst protein. På toppen kommer det aller høyeste innholdet av salt i testen. Pluss for å inneholde laktosefri ost, det hjelper mange. Men med bare noen få forbedringer, kan denne pizzaen bli sunnere og bedre for alle.

First Price Pizza pepperoni

Terningkast 3

First Price Pizza pepperoni får terningkast 3.

Leverandør: Unil AS

Nettovekt: 390 gram

Ca. pris: 29,90 kroner

Beskrivelse fra produsenten: Klassisk frossenpizza med mozzarella og pepperoni.

De tre hovedingrediensene: Hvetemel, tomatsaus 19,9 %, mozzarellaost 16,9 %

Allergener: Hvete, melk

Antall tilsetningsstoffer: 5

Prosent kjøtt: 6,6 %

Kalorier: 243 kcal/100 g

Kalorier hvis du spiser hele pizzaen alene: 948 kcal

Fett: 7,1 gram/100 gram

Herav mettede fettsyrer: 3 gram/100 gram

Karbohydrater: 33,2 gram/100 gram

Protein: 10,8 gram/100 gram

Salt: 0,8 gram/100 gram

Ernæringskommentar:

Den nest svakeste pizzaen i testen er også den rimeligste. Pepperonitoppingen utgjør bare 6 prosent av pizzavekten, langt under det halve av testens beste. I tillegg får du et svært høyt innhold av karbohydrater her, i form av hvetemel. Mye bunn og lite fyll, kan det se ut som.

Samtidig er pizzaen nokså stor, så om du spiser hele alene, får du i deg nesten halve dagsbehovet for kalorier. Det som er positivt ved pizzaen, og som gjør at den ikke kommer ned på et terningkast 2, er testens desidert laveste innhold av salt, og nest lavest innhold av mettede fettsyrer.

Klikk+: Test av barnegrøt: Ett merke tar dobbel pallplass

Dr. Oetker Pizza Ristorante Glutenfri salame

Terningkast 3

Dr. Oetker Ristorante Pizza Salame - glutenfri og laktosefri får terningkast 3.

Leverandør: Dr. Oetker Norge

Nettovekt: 315 gram

Ca. pris: 72,10 kroner

Beskrivelse fra produsenten: Både gluten- og laktosefri.

De tre hovedingrediensene: 24 % mosede tomater, 15 % ost, rismel

Allergener: Melk (laktosefri)

Antall tilsetningsstoffer: 6

Prosent kjøtt: 12 %

Kalorier: 249 kcal/100 g

Kalorier hvis du spiser hele pizzaen alene: 784 kcal

Fett: 11 gram/100 gram

Herav mettede fettsyrer: 4,9 gram/100 gram

Karbohydrater: 26 gram/100 gram

Protein: 11 gram/100 gram

Salt: 1,4 gram/100 gram

Ernæringskommentar:

Stadig flere av oss spiser glutenfritt, enten fordi de må, eller fordi de føler seg bedre. Denne pizzaen klarer ikke å komme helt opp på en firer, mest på grunn av et veldig høyt innhold av mettede fettsyrer (nest høyest i testen).

Det aller mest positive ved denne pizzaen, er det tredje beste proteininnholdet i testen. For øvrig er dette en nokså kaloririk pizza, og kjøttandelen er middels. Pluss for å være laktosefri også, det er viktig for mange. I denne pizzaen er det tomater som er den største ingrediensen, og det er bra.

Dr. Oetker La Mia Grande Prosciutto e formaggi

Terningkast 4

Dr. Oetker la Mia Grande Prosciutto e Formaggi får terningkast 4.

Leverandør: Dr. Oetker Norge

Nettovekt: 400 gram

Ca. pris: 88,10 kroner

Beskrivelse fra produsenten: En stor pizza med supertynn bunn, forstekt i steinovn.

De tre hovedingrediensene: Hvetemel, 23 % moste tomater, 19 % mozzarella

Allergener: Hvete, melk

Antall tilsetningsstoffer: 4

Prosent kjøtt: 9,7 %

Kalorier: 231 kcal/100 g

Kalorier hvis du spiser hele pizzaen alene: 924 kcal

Fett: 8 gram/100 gram

Herav mettede fettsyrer: 4,1 gram/100 gram

Karbohydrater: 27 gram/100 gram

Protein: 12 gram/100 gram

Salt: 1,5 gram/100 gram

Ernæringskommentar:

En supertynn bunn burde borge for færre kalorier, eller? Ja, per 100 gram får du det, men ikke om du spiser hele pizzaen selv, da blir det kaloririkt. Skinken utgjør under 10 prosent av den totale pizzavekten.

Likevel er det i denne store pizzaen du finner det desidert høyeste innholdet av protein, 12 gram per 100 gram. Og skulle du komme til å spise alt selv, betyr det svimlende 48 gram protein i ett måltid. Dessverre vil du da også få i deg veldig mye salt, 6 gram, som er over de 5,75 grammene per dag vi anbefales.

Dr. Oetker Pizza Ristorante Pepperoni-salame

Terningkast 4

Dr. Oetker Ristorante Pizza Pepperoni-salame ender med en 4-er på terningen.

Leverandør: Dr. Oetker Norge

Nettovekt: 320 gram

Ca. pris: 57,90 kroner

Beskrivelse fra produsenten: Toppet med tomater, ost og en blanding av pepperoni og minisalami.

De tre hovedingrediensene: Hvetemel, 15 % mosede tomater, 15 % ost

Allergener: Hvete, melk

Antall tilsetningsstoffer: 2

Prosent kjøtt: 13,5 %

Kalorier: 255 kcal/100 g

Kalorier hvis du spiser hele pizzaen alene: 816 kcal

Fett: 12 gram/100 gram

Herav mettede fettsyrer: 4 gram/100 gram

Karbohydrater: 25 gram/100 gram

Protein: 11 gram/100 gram

Salt: 1,4 gram/100 gram

Ernæringskommentar:

Denne tynnbunnete pizzaen fra Dr. Oetker er litt bedre enn de andre pizzaene på mye: Kjøttprosenten på 13,5 prosent er ganske så bra, og den tynne bunnen betyr et under gjennomsnittet innhold av karbohydrater i pizzaen også.

Til tross for at det er pepperoni og salami som topping – to fete pølser – er ikke mengden mettede fettsyrer så høy. Det er derimot mengden fett totalt sett, noe som gjenspeiles i testens nest høyeste kaloriinnhold per 100 gram pizza. Kjøtt- og osteinnholdet betyr også et bra proteinnivå på pizzaen. Saltinnholdet er helt midt på treet.

Stabburet Grandiosa Spesial Pepperoni

Terningkast 5

Grandiosa Spesial Pepperoni får terningkast 5.

Leverandør: Orkla Foods Norge AS

Nettovekt: 530 gram

Ca. pris: 83,10kroner

Beskrivelse fra produsenten: En skikkelig digg pepperoni pizza som garantert blir en slager hjemme!

De tre hovedingrediensene: Hvetemel, vann, ost 23 %

Allergener: Hvete, melk

Antall tilsetningsstoffer: 3

Prosent kjøtt: 15 %

Kalorier: 235 kcal/100 g

Kalorier hvis du spiser hele pizzaen alene: 1246 kcal

Fett: 9 gram/100 gram

Herav mettede fettsyrer: 4,9 gram/100 gram

Karbohydrater: 26 gram/100 gram

Protein: 12 gram/100 gram

Salt: 1,2 gram/100 gram

Ernæringskommentar:

Hurra for testens høyeste innhold av kjøtt på en kjøttpizza (delt førsteplass, da)! Dette, sammen med 23 prosent ost, forklarer at det er her vi finner det aller høyeste proteininnholdet i testen også. Porsjonen oppgis til 300 gram, som er litt over halve pizzaen. Holder du deg til dette, får du i deg 36 gram protein. Det er ikke verst for en middag.

Den store ostemengden gjør dessverre også at innholdet av mettede fettsyrer blir ganske høyt. Saltinnholdet er på den riktige siden av midten i testen, selv om den oppgitte porsjonen vil stå for 62 prosent av det anbefalte saltinntaket.

Klikk+: Rolf var 15 år gammel da han avslørte den rystende familiehemmeligheten

Stabburet Grandiosa Delux Skinke & mozzarella

Terningkast 5

Grandiosa Deliux Skinke & Mozzarella havner på tredjeplass med en 5-er på terningen.

Leverandør: Orkla Foods Norge

Nettovekt: 450 gram

Ca. pris: 70,40 kroner

Beskrivelse fra produsenten: En ny pizzaserie med luftig, saftig og knasende sprø bunn!

De tre hovedingrediensene: Hvetemel, vann, ost

Allergener: Hvete, melk

Antall tilsetningsstoffer: 13

Prosent kjøtt: 8 %

Kalorier: 205 kcal/100 g

Kalorier hvis du spiser hele pizzaen alene: 923 kcal

Fett: 8,5 gram/100 gram

Herav mettede fettsyrer: 3,8 gram/100 gram

Karbohydrater: 22 gram/100 gram

Protein: 10 gram/100 gram

Salt: 1,1 gram/100 gram

Ernæringskommentar:

Deluxvarianten fra Grandiosa lover en luftig bunn, noe som reflekteres i testens laveste innhold av karbohydrater. Og det igjen borger for et lavt innhold av kalorier, som er lavest i testen. Dessverre er mengden kjøtt nest dårligst, med bare 8 prosent kjøtt.

Dette slår seg også ut på mengden protein, som er tredje lavest. Ikke så mye delux over det, kanskje? Saltinnholdet er i den lave enden, det er vi glade for. Men det er benyttet hele 12 ulike tilsetningsstoffer i pizzaen. Vær obs på at produsenten sier at en porsjon er 300 gram, omtrent 2/3 pizza.

Orkla Foods Big One Pepperoni

Terningkast 5

Big One Pepperoni sikrer en andreplass og får en 5-er på terningen.

Leverandør: Orkla Foods Norge

Nettovekt: 590 gram

Ca. pris: 82,90 kroner

Beskrivelse fra produsenten: American style pepperonipizza.

De tre hovedingrediensene: Hvetemel, vann, ost 16 %

Allergener: Hvete, melk

Antall tilsetningsstoffer: 7

Prosent kjøtt: 15 %

Kalorier: 235 kcal/100 g

Kalorier hvis du spiser hele pizzaen alene: 1387 kcal

Fett: 10 gram/100 gram

Herav mettede fettsyrer: 4,5 gram/100 gram

Karbohydrater: 24 gram/100 gram

Protein: 11 gram/100 gram

Salt: 1,4 gram/100 gram

Ernæringskommentar:

Man skal ikke skue hunden på hårene! Denne tykkbunnede, amerikanske pizzaen topper testen når det kommer til mengden kjøtt, med 15 prosent. Andre faktorer som sikrer en god plassering, er tredje beste proteininnhold og nest minst karbohydrater i testen.

Det er likevel for mye mettet fett til å komme opp til topps – sannsynligvis fordi det er mer ost enn kjøtt på pizzaen. Saltinnholdet er helt middels. Vær obs på at en porsjon er oppgitt til 300 gram, det vil si omtrent litt over halve pizzaen.

Dr. Oetker Pizza Ristorante Prosciutto

Terningkast 5

Dr. Oetker Ristorante Pizza Prosciutto vinner testen. Lavt proteininnhold sørger for at den ender på en 5-er i stedet for en 6-er.

Leverandør: Dr. Oetker Norge

Nettovekt: 340 gram

Ca. pris: 69,80 kroner

Beskrivelse fra produsenten: Med en avstemt blanding av mozzarella og edamer.

De tre hovedingrediensene: Hvetemel, 14 % kokt skinke, 14 % ost

Allergener: Hvete, melk, soya, egg

Antall tilsetningsstoffer: 9

Prosent kjøtt: 14 %

Kalorier: 224 kcal/100 g

Kalorier hvis du spiser hele pizzaen alene: 762 kcal

Fett: 9,3 gram/100 gram

Herav mettede fettsyrer: 2,8 gram/100 gram

Karbohydrater: 24 gram/100 gram

Protein: 10 gram/100 gram

Salt: 1,2 gram/100 gram

Ernæringskommentar:

Pizzaen som kommer aller best ut i testen vår, er en tynnbunnet pizza med skinkefyll. Tynn bunn betyr mindre deig, noe som vises i testens nest laveste innhold av kalorier. Den skårer aller høyest på mettet fett, altså har denne pizzaen det aller laveste innholdet. Kanskje fordi skinketoppingen betyr mindre mettet fett.

Kjøttprosenten er 14 prosent, tredje best i testen. Hvis du er opptatt av tilsetningsstoffer, så er det ni av disse, det er nokså høyt. Denne pizzaen er også den eneste som inneholder egg. Et nokså lavt proteininnhold trekker ned fra terningkast 6.