Bare fem ingredienser
Du trenger bare disse fem.

Det er ikke mange ingredienser som skal til. Fem ingredienser er nok til å lage en verdig middag.
Med ujevne mellomrom lager jeg middager med bare fem ingredienser. For eksempel kan du lage en risotto eller et kyllingbryst med ny smak. No problem.
Om du lar det gå sport i å bruke få ingredienser blir det mindre stress når du kommer til kjøkkenet.
Denne retten er en enkel variant på skinke og erter. Ingredienslista er som følger:
- Sjalottløk
- Egg
- Erter
- Skinke
- Mandler
Det greieste er å begynne med mandlene. De steker du sprø og knasete i godt med olje. Fjerne dem fra pannen når de begynner å få farge og tørk dem med litt kjøkkenpapir (så de ikke blir så fettete).
I mellomtiden skjærer du løken i skiver og steker til mandlene er ferdig.
Erter er enkelt: Ha frosne erter i kokende vann i ett minutt. Sil av og vend inn litt smør.
Egg kan gjøres litt vanskelig om du vil ha en utfordring. Jeg liker å posjere egget. På min måte. Jeg har litt olje i en brødpose (plastikk). Så knekker jeg egget i posen. Da er det bare å dyppe hele posen i kokende vann og la det koke i to-tre minutter. Vips så har du et posjert egg. Eller du kan koke det på vanlig måte i 6-7 minutter.
Les også: Slik blir eggerøren perfekt
Legg stekt løk, erter og mandler på tallerken. Legg på skinke og det posjerte egget. Maten er servert!
Trenger du litt mer mat kan du servere litt brød til.
Les også:
Coq au vin har bare én oppskrift som funker
Slik lager du spaghetti carbonara
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!