Oppskrift på kake

Denne klarer du å lage

Kan du lage rullekake er det lett å lage den her.

FLOTT SYN: Charlotte russe består av fromasj og rullekake som er montert sammen.
FLOTT SYN: Charlotte russe består av fromasj og rullekake som er montert sammen. Foto: Foto: Aina Hole/melk.no
Sist oppdatert

Her på klikk.no kommer det en jevn strøm av kakeoppskrifter du kan kose deg med. Denne gangen serverer vi en feiende flott, fransk kake:

En Charlotte russe er imponerende. (Her er oppskriften)

Om du serverer den elegante kaka vil folk tro du har gjort annet enn å bake siden du var en neve stor.

Share

Geniet bak kaka

Geniet bak kaka er etter sigende Marie Antoine Carême. Han ble verdens første kjendiskokk på begynnelsen av 1800-tallet. Blant hans mange klassikere skjenket han til ettertiden en kake han kalte charlotte à la parisienne.

Da Frankrike ble styrt av Napoleons nevø fra midten av 1800-tallet, ble russiske retter veldig populære (antakelig for å feire at Frankrike, sammen med allierte, hadde vunnet over Russerne i Krimkrigen). Retten fikk da navnet Charlotte Russe - russisk Charlotte, altså.

Slik gjør du det

Slik vi kjenner oppskriften i dag er dette en oppskåret rullekake som du legger i glassbolle. Så pisker du en krem, eller eggedosis (eller en blanding) som du tilsetter smak - gjerne av syltetøy. For at den skal bli stiv har man gjerne i litt gelatin.

Så er det bare å fylle kremen i bollen og la det stivne før du hvelver den ut og imponerer alle.

Nedenfor finner du oppskriften!

Les også:

Billig middag hele uka

Kyllinglår på fire måter

10 planter som overlever "alt"

Slik fjerner du saltflekker på skoene

Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!

Aina Hole

Charlotte russe

Dette er en meget enkel og dekorativ fromasjkake. Charlotte russe kan både serveres som dessert og på kakebordet.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

4 stk Egg

120 g Sukker

120 g Hvetemel

0.5 ts Bakepulver

2 dl Bringebær

3 dl Kremfløte

5 dl Fruktyoghurt

1 pk Gelé

2.5 dl Vann

Denne saken ble første gang publisert 21/01 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også